fredag 5 mars 2010

Skidande

Pannkakor är stekta, smörgåsar bredda och alla vinterkläderna ligger i ordning. Imorgon bitti tiiiiidiiiigt (Det tar ca 2 1/2 timme att åka) drar herr Dahlstrand till "fjälls" över dagen med Prinsessan och Kronprinsen för, vad som med största sannolikhet blir, säsongens sista skidåkande.

Våren gör ofta ganska snabb entre här, och trots att det varit så kallt (jaja, med sydstatsmått mätt) här senaste tiden, så ska temperaturerna i nästa vecka bege sig uppåt det mer säsongsnormala 15,16 grader och dessutom ska det bli regn. Då sjunger skidorterna på sluttampen milt sagt, även om det faktiskt är öppet mars ut, så det är bäst att passa på medan nätterna fortfarande bjuder på minusgrader så att snökanonerna kan gå varma och dagarna i alla fall håller sig runt 5+ där uppe.

Loppan ska gå i skidskola som vanligt, något som verkligen gett henne otroligt mycket även om hon inte är helt nöjd med det faktum att hon nu nått nivån som överger barnbacken för att tampas med lite brantare backar.  "Alldeles för branta, höga berg" klagar dottern uppgivet och vill i stort sett bojkotta något mer skidåkande över huvudtaget. Förhoppningsvis lyckas de lura upp henne i alla fall, inte för att jag tycker om att tvinga barn att göra saker de inte vill så där i största allmänhet, utan för att jag vet att hon kan åka ner utan problem och dessutom kommer hon att tycka att det är roligt när hon väl gjort det.

Problemet är att hon inleder varje utmaning i livet med att måla fan på väggen mentalt och helt freaka ut över alla hemskheter. Precis som sin mamma, så jag vet lite vad hon har att tampas med. Inte en av mina bästa egenskaper att ärva och tyvärr just en av de sidor av mig själv som utmanades alldeles för lite när jag var liten och därmed fick växa sig rätt stark. Man missar ganska mycket av livet, genom att inte våga och framför allt är det en jobbig attityd att tvingas kämpa med hos sig själv varje gång man måste igenom en utmaning eller något nytt.

Lillgrisen och jag stannar hemma och njuter av vårvädret istället, det utlovas strålande fint hela helgen, och tar oss väl kanske en powerwalk runt grannskapet om jag inte orkar iväg till gymmet, vi får väl se.

2 kommentarer:

Desiree sa...

Åh vad kul att få sticka iväg och åka lite skidor (för barnen och maken iallafall). Det är ju toppen att ni har lite skidbackar och skidställen att kunna åka iväg till. Här i Alabama finns bara en enda skidbacke och det är inte mycket till backe. Den är dessutom inte ens öppen varje år. Beror på om det blir minusgrader. Vi har faktiskt lyckats åka skidor där en gång. Det var lite roligt att få prova på att åka skidor här men jag skulle gärna åka i lite bätte backar. Jag hoppas att du får en trevlig dag på hemmafronten med lillgrisen och får njuta av vårsolen. Här ser det också vacker ut och ska vara ca 15 grader. Nice!

Jenny sa...

Desiree: Några fjälltoppar är det som sagt inte tal om här heller, men tillräckligt brant för att i alla fall erbjuda hyfsad skidåkning så där över dagen, framför allt för barnen då. Jag har hört sägas någonstans att om man åkt skidor i North Carolina så kan man åka skidor var som helst, för kvaliten på snö etc är så kass här att det är svåråkt :-). Vet inte alls om det stämmer, men vi är himla glada över att ha möjligheten i alla fall att ge barnen lite vinter. Det är guld värt! Kram!