onsdag 10 mars 2010

Bokstavsöken

Jag har drabbats av akut skrivtorka.

Det är väldigt konstigt, med tanke på hur mycket jag kan prata om det mest ointressanta och meningslösa i vanliga fall, men så är det. Vissa dagar skriver jag blogginlägg i huvudet oavbrutet, men eftersom jag inte skriver ner dem så glömmer jag också omedelbart bort vad det var. Sedan är det andra dagar, som idag, när jag inte kommer på nånting alls att skriva om. Eller i vilket fall som helst ingenting som känns som om det vore det minsta roligt för någon annan att läsa om.

Jaja, det blir nog bättre i morgon. Tills dess kan ni väl fundera över, och tala om för mig, när ni började använda, om ni gör det, eller höra uttryck som "sjukt (mycket t.ex.)" och "Fet (som i jätte, mycket. Inte som i överviktig.) eller fett". Jag är nyfiken!

5 kommentarer:

majsen sa...

sjukt har jag anvant anda sedan jag var liten, men da ar jag ju norrlanning ocksa

Annika sa...

Jadu, säg det? Sjukt kul, fethajja och skogstokig...
Såna uttryck har för mig kommit de senaste tio åren, och givetvis har jag hört det dår vi varit hemma, samt läst det på bloggar och annat...
men mest hemmavid. Det är ju där man plockar upp alla nya ord och uttryck. OCH, speciellt för våra kidds det. DET är underbart!!!
Du får skriva upp allt då du får en bloggide i skallen. det gör jag, på mobilen om jag ör ute eller på papper om jag är hemma.
Kram!!!

Marianne sa...

Njae, jag använder det nog bara när jag vill piffa till det hela på ett "ungdomligt" sätt : D

Så är det ibland, tomt i huvudet och stela fingrar.

Kram!

Desiree sa...

Sjukt och fett har nog funnits som uttryck i minst 10 år.
Det där med blogg och inspirationstorka händer oss alla. Ibland känns det verkligen som om man inte har NÅGOT alls att skriva om. Jag brukar då jag kommer på saker skriva ner dem i olika word document och sedan ha sparade i en mapp så att jag kan ta fram lite gammla rester och lägga ut. Det dyker säkert upp ny inspiration snart.
Ha en fin dag.

anna of sweden sa...

Usch, jag gillar varken uttrycken sjukt eller fett och använder dem aldrig. Antar att det gör mig lite omodern. Men, men ...

Hoppas att skrivtorkan släpper. Snart!