måndag 15 mars 2010

Måndag hela veckan

Så. Nu får den lilla bloggpausen vara över, nu får jag väl hitta på saker att skriva om jag nu inte tycker att vardagen är "spännande" nog, ha ha.

Fast först ska jag skriva lite matblogg. I helgen hade vi gäster både fredag och lördagkväll (vilket inte direkt hör till vanligheterna och väl egentligen blir lite för mycket av det goda.), så det blev mycket matlagning av, även om våra gäster, som de flesta amerikaner, var otroligt bra på att bidra med mat. Åtminstone här runt där vi bor, så kommer gärster i princip aldrig tomhänta; En flaska vin är en självklarhet och man tar gärna med en apetizer eller en efterrätt också. Men som sagt, en del lagade ju vi, så det finns lite matporr att raportera om vad det lider.

Men tills dess kan jag ju roa mig med att rapportera att vi gått över till sommartid, att det äntligen blivit lite vår i luften, om än aningens tvekande och med rätt gråa skyar emellanåt, att det regnat så mycket att vår gräsmatta som ligger mot norr och inte får nån sol känns som en tvättsvamp om man försöker gå på den, att lillgrisen badat en av våra bärbara telefoner och mest går runt och letar efter "doggies", att Loppan hade en 24 timmars övernattningslekträff i helgen och tyckte att det var lite lite samt att Kronprinsen cyklade nästan 5 km i söndags.

4 kommentarer:

Desiree sa...

Ser fram emot att kolla in inlägget i din matblogg. Tyvärr kunde jag inte hjälpa dig med picknickbogen. Gick det väcka liv i telefonen efter att den badat eller var du tvungen att skaffa ny? Hoppas ni får lite skönt vårväder till helgen. SJälv hoppas jag på det också för här var det rätt trist förra helgen. Ha en bra dag.

Marianne sa...

Vad tycker du om det där med att folk tar med sig mat? Jag tycker det kan vara svårt ibland, när man har planerat hela middagen och så kommer de med en stor tårta till dessert, då blir det ju dubbel dessert. Har man dessutom haft en maffig huvudrätt och planerat en lättare dessert så blir det så helt fel. Men det kanske bara är jag som är surkärring?

Annika sa...

Tycker amrisarna är så bra på det där. Oftast frågar de ju innan VAD de kan ta med. Uppskattas. Oftast säger jag "nothing" såvida det inte är knytis. men de kommer aldrig tomhänta, som du säger, alltid är det ngn flarra vin eller blomor med. Fast, det är ju svennarna också bra på, att ta med grjjer.
Vädret nu är SÅÅÅÅÅ ljuvligt!!!
Kram!!

Jenny sa...

Desiree: Tro't eller ej, men efter att ha tagit isär vår (rätt gamla och inte särskilt dyrbara) telefon så mycket det nu gick, och låtit den torka, så funkar den faktiskt! Ibland är det bra att köpa "billigt" ha ha! Kram!

Marianne: Jag tror att jag tycker både-och. Som Annika skriver också, så är gästerna bara lyhörda och frågar vad de kan ta med sig så att man kan planera runt det, så tycker jag att det är jättebra. Värre däremot med de som bara kommer dragande med nånting. Som en gång när jag lagat en gryta, tror jag att det var, så kom gästen med en pastasallad... Man vill ju inte vara oartig och inte servera det, men det blev ju helt tokigt. Då kände jag mig, om inte annat, som surkärring :-)! Kram!!

Annika: Jag brukar faktiskt också oftast säga "nothing" när folk vill ta med nåt. Eller så outsourcar jag salladen eller nåt, som liksom är ensam eller hur man ska säga. Men annars tycker jag också att det är hur trevligt och bra som helst! Kram!!