fredag 22 maj 2009

Pilutta oss och happy långhelg!

Här är det (också) långhelg, den här helgen, då amerikanarna firar Memorial Day, dvs dagen då man minns och hedrar de soldater som dött i krig. Väldigt röd, vit och blå helg med andra ord, även om de flesta nog associerar Memorial Day med den inofficiella starten på sommaren, snarare än döda soldater.

Nu åker av tradition hamburgare och varmkorv på grillen, det dricks öl och lemonad och gärna över staketen med grannar om man inte har släkt och vänner att ha "cook outs" med. Och så öppnar alla pooler också. Med andra ord är det faktiskt en riktigt trevlig tredagarshelg.

Om man inte råkar gå i skolan i Charlotte. I Charlotte fick skolorna ha stängt två dagar i vintras pga snö och det får man inte ha hur som helst och ostraffat minsann, för North Carolinas lagar säger att alla barn måste gå i skolan 180 dagar och är man ute och leker i snön i två dagar, ja då saknas det ju två dagar. Då kunde man kanske tänkt sig att man helt enkelt förlängde skolåret med två dagar på sluttampen, men se det går inte heller. Därför att det är lagstadgat att skolåret inte får börja tidigare än 25 augusti och inte sluta senare än 10 juni (som är på en onsdag i år, så det hade ju varit perfekt att lägga till de där usla dagarna. Om man nu måste.).

Dag 179 klarade vi av redan i februari, genom att skicka barnen till skolan på President's Day och dag 180 är alltså på måndag. Pilutta oss och så mycket för den långhelgen! Mathildas fröken förväntade sig inte att ha i princip några barn alls då, så det känns ju meningsfullt.

Kanske Loppan har fått nog av varmkorv och lemonad vid det laget och kan tänka sig att återgå till vardagen en dag tidigare. Om inte så får vi helt enkelt fira vår egen version av Memorial Day - Vi minns att det är skoldag, men vi struntar i den.

6 kommentarer:

thebromanders sa...

Jaha... här har de minsann lagt på en hel vecka. De slutar inte förrän den 18 juni nu, eftersom vi hade en veckas "snow days" i december.

eastcoastmom sa...

Vad olika det är, beroende på stat och stad. I staden vi bor , i CT, har skolan tre snow days, om de inte använder dem slutar barnen skolan tre dagar tidigare.

TRor att de använt två snädagar i år, men eftersom sista dagen då skulle blivit en månad och sista dagen alltid är half day, så beslutade skoldistriktet att det blir en sista dag på fredagen istället, men en heldag.

Det verkar inte vara så noga... en halvdag hit eller dit.

mammigranten sa...

Vad roligt att du kikade in hos mig.
Alltid kul att hitta nya svenskor!

Ska genast läsa ifatt hos dig.

Kram

Marianne sa...

Jaha ja, så kan det också vara. Och här är det regeringen som bestämmer om helgdagarna, fast oftast inte förrän i sista minuten så ingen vet om det kommer att bli ledigt eller inte.

Kram!

Tanja sa...

Grattis till Sven i efterskott! Vad fina ni är!
Min golden hour är nog precis när barnen somnat och egentiden för kvällen börjar. Missförstå mig inte, jag älskar mina barn mer än något annat men för att orka älska dem så mycket så behöver jag min tid och få ladda om batterierna. Kram Tanja

anna of sweden sa...

Och här försvann halva påsklovet i ett nafs på grund av snödagar. Tycker som du - varför tar man inte igen på det lååånga sommarlovet istället?

Tack för de goda tankarna på operationsdagen förresten. De hjälpte!