fredag 6 februari 2009

Ocker

Berätta för mig om det här låter skäligt:

Jag tänker köpa 2 st Bruce Springsteen biljetter på Ticketmaster, som är de som i princip har monopol på alla stora evenemangs biljettförsäljning (När jag tänker efter så tror jag faktiskt inte att jag ens VET om nåt annat ställe att köpa de här biljetterna på, så det var inte så mycket att välja på.). Biljetterna släppts klockan 10.00 och prick 10.00 så börjar jag söka. Jag söker på alla biljetter, bästa möjliga, till vilket pris som helst (inte värt att börja krångla tänker jag). Efter att ha suttit i kö i två minuter poppar det upp en sida som meddelar mig att tyvärr finns inga biljette för just de sektioner jag valt, men om jag trycker på tillbaka-knappen och väljer "bästa möjliga till vilket pris som helst" så finns det biljetter...

Jag är ju inte den som är den, så jag gör om alltihop igen och får nu vänta i fyra minuter - på samma dj-a meddelande! Nu börjar jag väsa lite lätt ormlikt mellan sammanbitna tänder (som jag fortfarande har tandvärk i, men det är en helt annna historia. Jag nämner det bara för att ni verkligen ska förstå hur synd det nu är om mig) och gör om samma sak, mycket långsamt och ordentligt eftersom de små slavarna som springer runt inne i Ticketmasters datorer verkar fatta skrämmande trögt. Och väntar i fem minuter. Och får samma meddelande.
Skam den som ger sig, I´m on a mission here, så jag gör återigen om samma sak för fjärde gången; Inga krav på specifika stolar inte, inga krav på att ens se nånting - jag är glad om vi typ får sitta på en liten kulle utanför stan och lyssna med stora hörlurar. Och så väntar jag. I fyra minuter till. (Under denna väntan hinner jag prata med herr Dahlstrand i telefonen, ock skälla ut honom genom mina sammanbitna tänder. Skället får han eftersom det är för hans skull som jag genomlider detta Kaftkaliknande surfande, eftersom jag personligen är jättenöjd med att höra "Born to run" nångång emellanåt, men räknar mer än två Bruce-låtar på raken som överdos.)

, kommer det upp en sida som erbjuder mig två biljetter. Längst upp, längst upp, alltså översta nivån typ under taket. Men i bra vinkel mot scenen, så det var väl alltid nåt att vara glad över. För denna fantastiska utsikt får vi betala 95 dollar per biljett, plus, och här kommer det bästa, 13 dollar styck i convencience charge samt, åh det är inte slut än, 6 dollar i processing charge!! Över 30 dollar för att deras förbenade system inte funkar, det fanns ju överhuvudtaget ingenting bekvämt över den här erfarenheten, om man inte råkar råkar vara masochist.

Nu har dessutom någon dommare i New Jersey bestämt sig för att utreda Ticketmaster, eftersom någon som också skulle ha Bruce Springsteen biljetter inte heller kom fram på deras sida, utan hänvisades till en sida där biljetter såldes i andra hand, och givetvis mycket dyrare - Administrerat av Ticketmaster!! Hmmm, man förstår ju verkligen vilka incitament de har att sälja biljetter "fair and square" då, när de bara kan strula till allting för folk och sedan pracka på dem biljetter för flera hunda dollar istället. Plus convenience fees.

Väääässssssssss, är allt jag har att säga om det. Och morr.

Uppdatering: Det värsta är, att nu när jag söker, finns det hur många biljetter som helst tillgängliga, visserligen inte superbra, men åtminstone inte på vinden. Så mycket för "best available", fnys!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas ni får en trevlig kväll i allafall ;)

Taina sa...

Hahahaaaaa! Roligt inlägg. Jag har använt Ticketmaster ett antal ggr och upplevt liknande och skam den som ger sig, säger jag bara. Hamnade automatiskt på Ticketmaster från XL-centers homepage när vi skulle beställa biljetter till Tina Turner konserten. Jag funderar på om de har monopol helt enkelt. Såg (och hörde) Bruce Springsteen för ett år sedan i Hartford, CT. Bra. Tina är bättre ;)
Ha en bra dag!

Jenny sa...

Lena: Herr Dahlstrand får det säkert trevligt där upp under taket och jag får det ännu trevligare -för jag ska inte gå ;-). Kram!
Taina: Jag hade också gärna sett Tina! Nu slipper jag iofs Bruce, jag hade bara i uppdrag att införskaffa biljetter. Vilket jag ju gjorde med ett stort leende ;-). Kram!

Marianne sa...

Men det är ju förfärligt. Jag menar, jag vet faktiskt folk som inte är on-line överhuvudtaget. Hur ska de kunna få biljetter om man bara kan köpa där? Bra att de ska utredas nu i alla fall!