måndag 9 februari 2009

flinar bäst som flinar sist

I våras bestämde jag mig ju för att man faktiskt kan ta emot hjälp när den erbjuds, så idag när lillgrisen och jag var och handlade, körde en till synes trevlig ung kille ut vår mat till bilen.

Jag säger till synes, eftersom när vi kommer fram till Hebbe (Vår XC90 heter så. jaja, döper inte alla sina bilar?) och jag öppnar bakluckan så säger han:
"Oh, you have a net. What is that for?"
Jag tittar till på honom som om han är lite puckad, men svarar snällt
"That´s a cargo net, so that if you have to break really hard, all your stuff from the trunk doesn´t come flying and hit you in the head."
småskrattar spolingen och säger nåt i stil med
"Oh, you really bought it all". Inte som i, du köpte alla tillbehör som fanns till bilen, utan du gick på allt som försäljaren försökte lura i dig.
Nu kan man ju tänka att man kan faktiskt strunta i vad en grabb som packar och lastar ens matvaror tycker och tänker om bilar och säkerhet. Det skulle man faktiskt kunna och så här i efterskott så är jag benägen att hålla med. Men inte då, jag säger
"Well, if you think about it, if you have to break really hard, or get hit, the stuff in the back will fly around. And weigh alot. So, it´s really a safety issue."
På detta svarade den söte gossen, flinande dessutom:
"So you got your self a cute little net."

Men herre jösses så upprörd man kan bli över sådana saker. Stå inte och hånflina mig i ansiktet över saker där jag vet att jag har rätt. Jag lovar att om det varit herr Dahlstrand som varit och handlat hade killen aldrig gjort så där, för killar hånflinar inte åt andra killar när de pratar om bilar. De småler inte mot den andra killen, klappar dem på huvudet och använder röstlägen som i princip betyder "lilla gumman, nu är du allt ute och cyklar igen".

Jag hoppas att den här grabben är ute och kör en dag i sitt framtida liv, tvärbromsar och får något hårt farande i huvudet från bagageutrymmet (lagom hårt, det ska göra lite ont, men jag önskar ju inte livet ur honom, farligt var det inte). Och tänker på mig. Utan att flina.

4 kommentarer:

Tanja sa...

Men vilken irriterande liten spoling! Jag hade också blivit skit-irriterad. Vi har inget safety-net men vill gärna ha av just den anledningen. Vi har dessutom bakåtvända barn och de får prylarna i ANSIKTET om vi krockar, eller bromsar hårt. Nej nu vet jag, han HAR förmodligen redan fått något i skallen, eftersom han är så trög :) Så måste det vara!
Kram Tanja

Annika sa...

Det där är typiskt....IRRITERANDE!!
Inte en chans att han kläckt samma dumma kommentar om det varit din man som handlat, eller om han varit med. TRIST!!
Kram!

Jenny sa...

Tanja: Haha, det är säkert precis det som hänt! Ibland är amerikanare bara så puckade, särskilt om de är män ;-). Kram!

Annika: Men visst är det irriterande!? Det är när såna här saker händer som man känner sig som ultrafeminist. Kram!

Marianne sa...

Springpojkar ska inte ha några åsikter överhuvudtaget om kunderna och deras bilar eller åsnekärror eller barnvagnar. Som i alla serviceyrken ska de vara trevliga, inte snottiga.

Bra att ni har ett nät!

Nästa gång kan du säga att ni har det för att fånga små otäcka springpojkar med och sedan äta dem till middag.

Kram!