onsdag 18 februari 2009

Besatthet på liten nivå

På samma sätt som kronprinsen är besatt av sina Planet Heroes, så har vår yngsta son förnärvarande en enda stor besatthet: Det är att ta sig så fort som möjligt till vår öppna spis (gas-sådan, så det är i alla fall ingen aska och sånt jox att oroa sig för, alltid något), och då alldeles särledes spisskyddet framför, innan mamma tar bort honom. Fråga mig inte vad det är som är så underbart med det, men nånting måste det vara. När han väl kommit fram bankar han allt han kan på det, vilket ofelaktigt alltid leder till att det välter över honom (därav mammans försök att hålla honom borta).Vi har låtit det välta över honom ett par gånger (det är inte jättetungt, men säkert tillräckligt för att det ska vara oskönt att få över sig, om man är liten) i förhoppningen att han ska lära sig, och förstå, att det är dumt att slå på det. Varje gång skriker han argt i högan sky -varpå han fortsätter banka och dra på det.

Mycket kan man säga om vår lillgris, men särskilt snabbfattad verkar han inte vara. Det är ju tur att han är så söt i alla fall.

2 kommentarer:

Victoria sa...

Ha ha, lilla gubben! Som sagt, tur att han är söt! ;o)
Kramar/Vic

Jenny sa...

Victoria: Fast det lär han ju inte vara så länge till om han fortsätter att få ett spisskydd i nyllet ett par gånger om dagen ;-). Kram!