tisdag 17 februari 2009

Det är det jag alltid har sagt

Man ska akta sig för att träna och motionera. Framför allt om man inte gjort det regelbundet på ett tag. Det kan nämligen hända att om man är ute och powergår och plötsligt, överkommen av vårkänslor eller effekterna av någon ännu icke känd sjukdom (symptomerna verkar dock överensstämma mycket väl med Beach 200*-sjukan, som brukar anta epidemisk storlek i just februari/mars. Just -09 versionen verkar dessutom vara en mycket aggressiv form av denna sjuka.), får för sig att börja varva gåendet med utfall. Dessa stackars utfall kan ju verka lätta och smärta att utföra och tur är väl det. För lätta och smärta är det sista ens ben är dagen efter. De känner smärta däremot. Fruktansvärd smärta varje gång de tvingas ta ett steg i en trapp.

Fick man dessutom för sig att springa lite, blandat med gången och utfallen, eftersom man hade sån spring- och trallvänlig musik i Ipoden; Ja då kan man inte gå i trappor rakt upp och ner. Eller sätta sig eller ställa sig upp som en normal människa. Tro mig. Men det lindrar faktiskt lite att gå på snedden upp och ner i trappor. Det må se lustigt ut, men man kommer i alla fall dit man ska.

3 kommentarer:

Taina sa...

Hahahahaaaaaa! UTFALL mitt i ett löppass! Det var inte illa. Sånt är jag för gammal för. Nå smärtan efteråt är ju bara ett bevis på att du tränat något som legat latent ett tag...
Kram

Annika sa...

Är du taggad inför Annes stegtväling du också?
idag var jag ute i över en timme i ymnigt snöfall!! SÅÅÅÅÅÅ härligt!!!
Absolut, smärtan får du se som ngt positivt. Du är IGÅNG!! Det är jättebra!!
Kram!!

Jenny sa...

Taina: Ja det var ju lite galet, men faktiskt funkade det himla bra (förutom dan efter då), man stannar till 4-5 gånger per runda och gör utfall, zickzack hopp och lite annat. Antar att det ska bli lite intervallträning av det hela. Men nästa gång ska jag nog komma ihåg att s t r e t c h a lite bättre :-). Kram!

Annika: Ja men jösses ja :-)! Gud vad alla andra knatar på, här blir det till att öka :-). Och jo, det är ju lite positivt också med träningsvärk, så visst känns det bra, men man blir ju som en gammal gumma i kroppen dan efter ;-). Kram!