måndag 5 maj 2008

Och helgen gick och det blev måndag

Man skulle kunna tro att vi haft långhelg här vi också, med klämdagar och allt... Ha,ha,ha är allt jag har om säga om det. "I think I am going to take a squeeze-day on Friday." Nä, tyvärr, finns inte här. Men busy har vi lyckats vara i alla fall.

I fredags hade i alla fall herr Dahlstrand lyxen av att få gå på golftävling halva dagen och solen sken på honom, det var honom väl unt. Barnen och jag hämtade upp honom efteråt och det får väl ändå räknas som lite "squeeze day" att få komma hem vid 16-tiden, så vi klagade inte. Däremot gav vi oss av på liten bil-tittar utflykt, vilket vi ju gör med jämna mellanrum, utan att det just leder till nånting. Hm. Men nu MÅSTE vi verkligen köpa en bil, för när Gollum kommer får vi inte plats allihop i Herr Nilsson, så det är bara att bita i det sura äpplet.

Damerna i familjen är väl måttligt roade av detta bil-shoppande, men den som verkligen gillar det är Elias. Han "kör" iväg och trycker på alla knappar han kommer åt, samt försöker låsa in sig i bilen om han kan, så att vi inte ska ta ut honom. Prinsessan är mer för att prova lastutrymmena, där hon gärna knölar in in sig och ser glad ut. Så alla är väl glada och nöjda. När vi dessutom klämde in lite pizza efteråt på Costco, så hade vi i allafall två trötta och nöjda barn i bilen.

I lördags var vi hembjudna på middag till en arbetskamrat till herr Dahlstrand. Både han och hans fru är från Grekland, så naturligtvis fick vi shish kebab grillspett och spinakopita till middag. Bland annat. Jag som ju inte direkt är någon fantast av fetaost var lite orolig för att där skulle vara grekiskt sallad också, men det visade sig att herr Dahlstrand varit förutseende nog och meddelat värdfolket att det inte direkt var favoriten. Bless him. Som tack för det, serverades han istället en kall pastasallad med orzo, tomat och grillad äggplanta. Med parmesan ovanpå! Och alla vet vi ju hur mycket herr Dahlstrand gillar varma (även om de svalnat) grönsaker... Men jag tyckte det var jättegott och det är väl huvudsaken, eller ;-)?

Framemot kvällen tog en av de andra gästerna, som var musiker, fram ett dragspel och spelade grekisk och annan musik. Barnen sprang runt och dansade, åt jordgubbar, jagade grodor och undvek att ramla i poolen, vid vilken vi satt. Prinsessan var dessutom i himmelriket, för värdfolket hade en 11-årig dotter, som tog sig an henne och de dansade balett och gjorde allt möjligt. När vi tillsist bröt upp vid 22-tiden, ville hon absolut inte gå hem. Så det få väl anses vara ett så gott betyg som något åt värdparet.

Igår, slutligen, hade vi bara en lugn hemmadag med en massa fix. Herr Dahlstrand oljade vårt nya trädgårdbord, så att vi kanske kan ha en chans att få sitta ute också innan det blir för varmt ;-). Barnen invigde nya plaskpoolen för året och hade hur kul som helst och jag pulade lite i trädgården och annat. Att vara just höggravid och sitta i gassande solsken och rensa ogräs och klippa gräs är däremot inget att rekommendera. Man blir väldigt varm först, sedan blir man lite snurrig och tror att man har fått solsting. Slutligen har man inga anklar kvar, för att kroppen svullnar upp av värmen. Jag tror jag ska låta bli att göra det nåt mer på ett tag :-).

Jaa, och så idag är det måndag igen. Herr Dahlstrand är på jobbet, prinsessan är i skolan och lillprinsen och jag roar oss på egen hand. Dagens stora mission är att hitta ett par "balerinna skor", såna där platta, åt fröken Mathilda som hett önskar sig just detta. "Om du hittar gröna, rosa eller blåa - Köp dem. Eller med mönster. Eller bruna med rosa hjärtan. Köp dem!"

Det är bara att lyda order.

Inga kommentarer: