torsdag 16 februari 2012

Illa, jag mår illa

När ni nu var så snälla och gulliga allihop och gav små glada tillrop för att bloggen vaknat ur vinterdvalan, så hade jag ju tänkt att författa ihop jordens mest spirituella och kreativa inlägg.

Men.

Så hämtade jag lillgrisen på dagis och möttes av fröken -iklädd förkläde, gummihandskar och s t o r flaska desinfektionsmedel- som redan i dörren meddelade att barngruppen drabbats av agressiv magsjukebakterie, tre barn hade kaskadkräkts i klassrummet under dagen och (tack och lov då) gått hem och hon rekommenderade att börja se till att Sven drack mycket vatten. I preventivt syfte.

Very najs, kaninbajs. Not.

Knappt hann vi väl utanför dörren på dagis, så tyckte jag att det bubblade misstänkt i magen och tjockade sig i halsen. Om man bortser från det faktum att lillgrisen själv mår strålande och har tryckt i sig typ 8 pannkakor till middag och så lite fil och flingor på det, så är jag hypokondriskt övertygad om att vi alla har en långhelg (på måndag är det President's Deay och sedan följs det av studiedag på tisdag, så det är fyradagarsledigt i barnens skola) fylld av kräkhinkar att se framemot.

Det finns egentligen bara en "barnsjukdom" som jag avskyr när barnen får, och det är just magsjuka. Jag hatar att kräkas. Och jag hatar ännu mer att torka andras kräk, tvätta andras kräk från golvet, eller duscha nerkräkta barn mitt i natten - alldeles oavsett hur söta gullebarn som än producerar det. Kräk som kräk liksom. Uuhäää och blää.

Så blev det med det spirituella. Det får vänta tills en annan dag. Nu ska jag gå och bädda med handdukar i och runt lillgrisens säng, samt placera ut strategiska hinkar till de större barnen. Och spruta antibakteriell spray runt mig själv, samt hela huset.

Undras just om katter kan få magsjuka också? Ååååh, tänkte inte på det... hur ska jag få kattskrället att kräkas i toaletten, jag bara undrar?

4 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Jag gillar inte kräks heller....minns när alla fem sprang om varandra...I feel for you!


Kram

Saltistjejen sa...

Åneeeeej!!!!
Jag är som du. Av alla "vardagssjukor" är det magsjuka jag verkligen verkligen avskyr och räds som pesten!! Vi hade den på besök för någon månad sedan ungefär. Inte kul, men som tur var klarade både jag och M oss. Det var bara stackars lill-snorpan som kräktes, men som tur var endast på kvällen och inte natten... Dagen därpå var hon hyfsat bra igen.
Hoppas nu att det gå bra för er i familjen!!!

Fourmum sa...

Jag håller med! Magsjuka är hemskt! Är så kräkmagad och det är inte en bra kombination! Håller tummarna för att ni slipper magsjukan! Kram

Maria i Malmö sa...

Håller tummarna för att ni klarar er. Vi hade gäster i lördags, just innan middagen kräktes deras son så de gick hem. Vi klarade oss hela familjen som tur var, inget kräk alls hittills denna vintern, förra vintern hade vi det i flera omgångar, vidrigt!!