torsdag 26 maj 2011

Plingplångtaxi?

Igår kväll, fråga mig inte varför, dök följande upp i huvudet, och det måste läsas på värsta grymma stockholmskan känns det som:

... En tjottablängare mellan lysmaskarna så att du (man?) får åka plingplångtaxi till plåsterhuset...

Men var kommer det ifrån? Vansinnigt irriterande att inte komma ihåg, det gör ju bara att man måste gå och tänka på det och roligt var det ju inte.

Det måste vara en film, eller tv och det måste vara från barndomen, eller möjligtvis tidiga tonår, tänker jag. Men jag har ingen aning om var eller vad det är! Av nån anledning tänker jag Trazan och Banarne, men jag är inte alls säker på att det är rätt.

Nån som vet? Snälla?

5 kommentarer:

Taina sa...

HAHAHAHAHAHAHA!!! Ingen aaaaning men kul var det :D

Kalaslotta sa...

Andersonskans Kalle...?

Annika sa...

Vet inte...men det ska verkligen sägas på bred stockholmska.
Kul.
Såg hos Lotta att du inte heller kan lämna kommentarer via kontot. SÅ iriterande att man skriker. Hos Desiree kan jag inte kommentera övh och det är så sanslöst trist...
Kram!!

Victoria sa...

Vad jag förstår är detta "ekensnack", dvs som man snackade i Stockholm förr. Hela meningen tror jag är

"Jag sku allt ge'n en tjottablängare mellan lysmaskarna så gaddarna spelar piano i halsgropen på'n, så'n måste åka plingplongtaxi till plåsterhuse!"

Bengt af Klintberg har skrivit en bok om sånt.
Internet är verkligen wonderful. Man kan ta reda på nästan vad som helst.

Jenny sa...

Taina: Roligt är det :-)! Kram!!

Kalaslotta: Mjäää... vet inte, men det är typsikt sånt "tugg" det är det! Men det är inte där jag hört det heller. Kram!!

Annika: Jag har haft jordens problem med att kommentera, ibland funkar det och ibland funkar det inte. Skitirro, morr. Kram!!

Victoria: Du har helt rätt, det är verkligen gammal stockholmska, men jag har HÖRT det nånstans, inte läst om det och jag har definitivt aldrig pratat så själv, ha ha. Men söker man på internet är det rätt använt faktiskt, så antingen sitter det en massa ur-stockholmare och snackar skit i sina bloggar, eller så har hela Sverige typ anammat det... nånstans ifrån. VAR ;-)!?? Kram!!