tisdag 28 september 2010

Hur vet man att det är höst?

Jo det är väldigt enkelt; Fru Dahlstrand drabbas nämligen av sin årliga inredningsnoja.

Det slår faktiskt väldigt sällan fel. Så fort affärerna börjar fyllas av tjocktröjor, filtar, värmeljus och stövlar, så drabbas jag av akut göra-om-hemma-feber. Jag vet inte varför, men kanske är det det att man inte är inne (och vi inte ens är så mycket hemma, eftersom så stor del av tiden tillbringas i Sverige) om sommaren, men då känns alltid hus och hem väldigt ointressant och "lagom". Inga problem, vi tar oss väl en margherita och grillar lite rejäl biff på den. Typ.

Men så är då inte fallet någonstans runt månadsskiftet september/oktober. Då är det plösligt väldigt lite som är bra; soffkuddarna är för somriga, sofftyget för smutsigt, väggarna för vita, lakanen för trista, lamporna för få, värmeljusen för våriga, bordstabletterna för ljusa osv osv osv. Då är det också väldigt dåligt att vara odesperat hemmafru, för var tillbringar sin mesta tid som sådan, jo nämligen hemma!

Så där knallar jag runt och noterar. Noterar och smyger in på diverse favoritbutiker och suktar. Och suckar. Om det inte var för att jag egentligen tror att det jag drabbats av är höstens första förkylning, så skulle jag vara övertygad om att jag blir sjuk av habegär.

Den här hösten är det dessutom extra illa, för sedan typ nyår, har jag sugit på en rokad-flyttnings-karamell; Kronprinsen till kontoret, Lillgrisen till Loppans rum, Loppan till Kronprinsens rum, kontoret till Lillgrisens rum, bort med lekrummet som ingen leker i  -Och sim salabim har man skaffat sig ett tv-spelsrum/gästrum! Ett tag funderade jag på att flytta tvättstugan till köket och köket till vårt sovrum. Men det lät som lite överkurs ;-).

Hur enkelt som helst alltså... Fast alla dessa beslut, allt detta arbete; Vem ska ha en ny säng, Lillgrisen eller Loppan (Lillgrisen tar sig numera med lätthet ur sin spjälsäng och Loppan önskar sig en "full size" säng, så frågan är om hon ska få en större säng och Lillgrisen ta över hennes gamla, eller han få en ny? Decisions, decisions.)? Lillgrisen ska väl kanske inte ha ett rosa rum heller, men vad ska han ha för färg och tema? Loppan vill inte ha ett marin-inspirerat rum heller, hon vill ha lila väggar (över min döda kropp och utspillda färgburk) och om vi flyttar alla leksaker så har vi inga möbler för ett tv-rum, varken soffa eller tv...

Tja, det hör ju vem som helst att det här slänger man ihop på en helg, hur lätt som helst. Eller en  fem, sex veckor. Lagom till Påsk lär det i alla fall vara klart.

Tror jag.

4 kommentarer:

Desiree sa...

Jag tror man bara har det där behovet att förändra både under hösten och våren. Man vill liksom fräsha till det eller mysa till det. Det behövs lite nytt för att pigga upp.
KRam!

Annika sa...

Absolut, jag är likadan. Vill hösta på ordentligt. Bort med de turkosa detaljerna, in med det murriga. Ska snart börja jag med...
Kram!

Linda sa...

Hej Jenny!
Oj vad länge sen det var sen jag var här och hälsade på! Tack för att du lämnar kommentarer hos mig, jag blir jätteglad. Vad stora dina barn har blivit! Shit alltså!!

Må så gott!
Kram Linda

Taina sa...

...när det tar tid att komma tillbaka till blogosfären efter sommaruppehållet?

Kramar