lördag 20 mars 2010

Släpp fångarna loss, det är vår!

Vårarna i Charlotte smyger sig inte på. De invaderar.

Ena veckan snöar det och nästa vecka blommar alla träd som överhuvudtaget kan blomma. Tulpaner och påskliljor skjuter upp och börjar blomma över en natt. Gräset spirar inte skirt, det exploderar likt rymdraketer genom fjolårsstråna.

Hela naturen blir som galen. Grodorna i vår lilla damm kväker högt som mindre symfoniorkestrar och fåglarna som förvirrades av sommartiden börjar kvittra i kolmörkret vid fem-snåret.

Och det säkraste vårtecknet av alla; jag köper nya pelargoner till uteplatsen. Varje år. Likadant. Det är något så svenskt och hemlängtigt tryggt med just pelargoner.När de är på plats, då vet man. Nu är det vår.

6 kommentarer:

Ceciliah sa...

Våren är på väg här också om än lite mer smygande. Snön droppar från taken, asfalten börjar synas och ogräset har jag sett växer under snöhögarna!

Kram!

Annika sa...

Nu är det rikigt soft att bo där vi bor.
Härligaste våren!!!
LÖÖVING it!!!
Jag känner hur det riktigt spritter i kroppen...
NAJS!!!
KRAM!!

majsen sa...

glad var pa er

Desiree sa...

Javisst är det vår nu! Vädret har varit så underbart här både fredag och lördag. Idag är det dock inge vidare här. Mmmm älskar pelargoner. Tycker att bladen doftar så friskt då man gnuggar dem lite mellan fingertopparna och självklart är de väldigt vackra också. Ha en fortsatt skön helg i vårsolen.

Kram

anna of sweden sa...

Vilket bra sätt att uttrycka det. Invasion! Och jag gillar det!

Jenny sa...

Cissi: Åh vad skönt att det verkar bli lite vår i Sverige också. Inte en dag för tidigt faktiskt! Fast jag hörde att ni fick snö också för nån dag sedan. Hoppas det smälter fort och kram!!

Annika: Åh du har så rätt, så rätt! Vår och höst är bara BÄST här! Njut njut!! Kram!!

Majsen: Hur har ni det i NY, vårar det där också? Kom snart och hälsa på oss, vettja! Kram!

Desiree: Ja visst doftar pelargonblad otroligt gott!? Är de ätbara, tro? Det känns som om de borde vara goda att göra sallad av :-). Kram!!

Anna of Sweden: Tack tack! Hoppas det vårar upp i PA också!! Kram!!