tisdag 23 mars 2010

Zoologiskt

I torsdags var jag på studiebesök med Loppans klass på vårt närmsta zoo, vilket ligger ungefär en och en halv timme söderut, i Columbia, South Carolina.

Tre bussar lastade med sju first grade klasser tutade iväg. Alla barn hade valt ett djur som de skulle försöka lära sig lite extra om och redovisa för klassen. Loppan hade, tacksamt nog, valt Koalabjörn, och där de bodde var det varmt, skönt och doftade härligt av eucalyptus... Där den andra flickan i min grupp skulle "studera" var det mindre festligt, vem visste att Flamingofåglar luktar sååååå illa!?
Vi fick i också mata giraffer och se parande björnar, eller åtminstone ett försök till det. Barnen fattade nog ingenting, eller som en av pojkarna sa; "Look, the one bear is giving the other bear a piggy-back-ride". Och vid detta fick det stanna...

Det blev inte heller någon djupstudie i naturfotografering av just detta, då de som vanligt lätt pryda amerikanarna fick lätt panik och skyfflade ihop barnen och sprang iväg.  


2 kommentarer:

Camilla sa...

Fina bilder!Vad kul att få hänga med på Zoo.
Klart coolast är ju faktiskt giraffen. Kolla in dom ögonfransarna. Hur täta som helst.

Desiree sa...

Ja jättefina bilder. Cooalan ser så söt ut liksom giraffen. Även om Flamingosarna inte luktade så gott så är de otroligt färggranna och fina. Sista bilden på gorillan gillar jag också. Han ser så tuff och muskulös ut. En kille med pondus!