fredag 29 januari 2010

Nu då!??

Det är baskemig dags att ta fram isen och skedarna igen, för nu har vi winter storm warning här i Charlotte.

Tyvärr verkar det som om den mesta snön (och ganska mycket sådan faktiskt, upp mot 30 cm hotar de med) kommer att falla norr om stan, medan vi som bor i de södra delarna får nöja oss med den festliga blandningen av lite snö, mycket snöblandat isregn och så en god dos med ren is på toppen - Fest! Men hoppet ska ju vara det sista som överger en, så ikväll vänder vi på pyjamasarna och håller alla tummar vi kan att det blir mer snö och mindre is. För barnens skull. Och elledningarnas, som ju har en tendens att gå av om det blir för mycket is, eftersom de korkade amerikanarna envisas med att vägrar gräva ner dem.

Eftersom detta oväder väntas vara hela 12 timmar eller nåt, så är det väl bäst att springa ut och bunkra på sig ägg, mölk och toapapper som alla andra. Eller låta bli.

Men vi fortsätter hålla tummarna för snö.

2 kommentarer:

Annika sa...

Ja, jag såg att stormen ska slå till söderut. Vi kan nog får lite av den, om vi har tur. Men det mesta ska väl komma runt Richmond o i södra VA.
Men lite "fluff" kan det bli även här, enligt Bob Ryan på NBC-4 som är min väderhusgud. Minns du honom från när ni bodde här?
Is är inget kul. Hoppas att ni får en hel del fluff också!
Kram!!

Jenny sa...

Annika: Bob Ryan ja, självklart! Jag kollade ALLTID på honom också när vi bodde i DC. Får väl kanske lita på honom då, även om det betyder mer isregn för oss ;-). Fredagskram!