torsdag 7 januari 2010

Is i toaletten

Jag vet att alla i Sverige håller på att frysa ihjäl i arktisk vinterkyla och även om vi då har rena rama sommarvärmen, åtminstone med nordpolsmått mätt, så är det faktikst riktigt kallt även här i södern. Sedan nyårsafton har vi haft under +5 dagtid, och neremot en -7 nattetid, vilket inte direkt hör till vanligheterna så många dagar i rad. Jag tror att genomsnittstemperaturen för Charlotte så här års ligger på +10 dagtid och ungefär 0 på natten. Det är till och med ett tunnt istäcke på vår lilla damm minsann!

Men. MEN. Solen skiner som den aldrig gjort annat. Till barnens stora sorg givetvis. Med all denna "kyla" så vore det ju väldigt trevligt med lite nederbörd, som ju faktiskt skulle ligga kvar då också. Men icke. Det har bara varit fint väder.

I natt, äntligen, har de utlovat några stackars små snöflingor, typ tre eller nåt. Nej, men typ 0,5 - 1 cm eller något i den stilen, inte direkt nåt att hetsa upp sig något oerhört över. Om man inte är liten. Barnen är mycket upphetsade och har givetvis gått och lagt sig efter att, enligt alla konstens grundskoleregler, ha besvärjt vädergudarna:

Båda har pyjamasen bak-och-fram. Båda har en sked under huvudkudden och har noga sett till att det ligger frukt i kylen (Även dietistguden måste tydligen besvärjas. Slugt tänkt av den som kom på det :-)). Samt då hällt is i alla husets toaletter. Det sistnämnda är mycket viktigt.

Vi får väl se i morgon om det funkade...

1 kommentar:

Anonym sa...

Blev det nån snö i NC? Här i skåne har vi faktiskt lite snö just nu. Ca 5-7 cm faktiskt. Det är även lovat ca -15 grader inatt. I skåne.... Trevlig blogg förresten. Tittar ofta in och läser.
Jessica