onsdag 27 januari 2010

Härom kvällen

Jag har ju alldeles glömt bort att berätta om mitt "partande" på det dyra varuhuset, härom fredagen.

Det visade sig vara, som utlovat, mitt i sminkavdelningen. Där hade de dukat upp stolar och bord med små (med betoning på små) snittar och så sprang det runt servitörer och bjöd på Champagne och Cosmopolitans - klart tjejigt. När alla fått sig varsitt glas så fick vi oss då en liten hudvårds- och sminklektion av en av deras försäljare. Alla produkter var från ett märke som i alla fall jag aldrig hade hört talas om, Shu Uemura, ett japanskt tror jag, märke, som givetvis säljs exclusivt på det fina varuhuset förutom i sina egna små butiker. Att jag inte hört talas om det betyder absolut inte att det nu inte är hippast i världen, vad vet jag, mina referensramar är så förortsaktiga nu för tiden.

Men det kändes faktiskt inte alls som om de ville tvinga någon att köpa något, även om en del gjorde det. Jag har svårt att avgöra om detta märke är bättre än de jag redan använder, så jag köpte ingenting. Däremot var jag snikig nog att boka in mig på deras gratis ansiktsbehandling och privata sminkkonsultation senare i februari . Då kommer jag ju att hinna prova deras små gratisprover av olika krämer som vi fick med oss i en goodiebag, plus att... tja, gratis är bra ;-). Om det är någon som har erfarenhet av det här märket så tar jag gärna emot tips också!

Kvällen avslutades sedan med vin och fantastisk hemlagad pizza, pepperonibröd och tapenade hemma hos grannen R. Hennes man är från Italien och hon har själv italienska föräldrar, så hon lagar alltid väldigt autentisk och god italiensk mat från scratch. Bl.a. bjöd hon på inlagd aubergine som inte lät så upphetsande, framförallt om man som jag inte är så förtjust i aubergine till att börja med, men som var helt otroligt gott och klart beroendeframkallande. Det får bli nästa recept att be om!

4 kommentarer:

SweFloKeto sa...

Har inte provat så mpnga produkter ännu, men har en hel del smink. Anses som hippt och modernt märke enligt min asiatiska kompis, som tipsad mig och gav mig lite prover, och jag blev impad. Likvärdigt med Estee Lauder och de andra tycker jag nog. Verkar som de lancerar sig mot lite yngre (under 50).

Victoria sa...

Vi ser fram emot receptet här på bloggen när du testat det!

Maria i Malmö sa...

Jag blev beordrad att köpa Shu Uemura till min syster när jag var i NY för 6 år sedan, hon har bott i London och köpte det där, och var lite desperat efter någon viss produkt - minns inte vilken det var - som jag köpte. Kändes lyxigt i butiken i alla fall, syrran har också koll på det där med mode och sånt så det är säkert ett "inne-märke". Hur som helst låter det trevligt med ansiktsbehandling och en lyxig stund själv!

Jenny sa...

SweFlo: Hippt är bra, även om det bara är en ansiktskräm :-)! Vad roligt att du gillar deras smink, jag är rätt intresserad av att prova deras foundation bla, så det ska bli kul. Kram!

Victoria: Givetvis, det var supergott!! Kram!

Maria: Ja det känns som om de kör lite exklusivt och dyrt så där, och inget fel med det. Och ansiktsbehandlingen ska bara bli sååå underbar, jag ser verkligen framemot det! Kram!