fredag 4 september 2009

Obama, barnindoktrinerare

Ibland är folk (läs amrisarna) så konstiga så att jag undrar vad det är för land jag bor i.

Jo för nu har President Obama tänkt hålla ett tal till alla skolbarn på tisdag, direktsänt på Vita Husets hemsida och även via TV, tror jag. Han ska, så vitt jag förstår, välkomna barnen tillbaka till ett nytt skolår och poängtera vikten av utbildning.

Men detta får han inte göra oemotsagt! Nu diskuteras det vilt huruvida detta, att tillåta landets president, att tala direkt till skolbarn (små, oskyldiga, lättpåverkade barn) inte egentligen är förklädd indoktrinering? Om man inte kan misstänka att Presidenten egentligen har en dold, politisk agenda och framför allt, vilken bortkastad tid för barnen att lyssna på Presidenten - när de borde ägna den kvarten åt studier (Samhällskunskap någon?). Vissa skoldistrikt vägrar helt sonika att erbjuda barnen att titta på det, andra, som vårt, ber föräldrar som motsätter sig att deras barn ska delta att meddela skolan detta så att barnen kan lämna klassrummet och ha andra aktiviteter under den tid talet varar.

Jo, jag råkar faktiskt vara en rätt stor Obama-anhängare generellt sett, men i just det här fallet hör det inte hit det minsta. Jag skulle gladeligen låta mina barn lyssna på en republikansk President också! Är det inte bättre att barnen lär sig vad deras President heter och hur han ser ut, och känner sig lite speciella över att han talar till DEM för en gångs skull, än att de är helt ointresserade och ovetande om vem det är som leder deras land, och vad han har att säga. Jag tror att det finns tillräckligt av det sistnämna bland vuxna som det är, för att vi inte ska vilja involvera den yngre generationen.

I ett demokratiskt land känns det rätt viktigt, om man nu ska dra det hela till sin yttersta spets. Annars kan man ju nöja sig med att låta bli att göra allt till partipolitik, och konstatera att Presidenten ska tala till skolbarnen - Hur många av barnen kommer att minnas vad han sa, vid den här tiden nästa år tror ni?

4 kommentarer:

Camilla sa...

Vilken grej!
Det ar val samhallskunskap nar den ar som bast, nastan.
Vikten av utbildning har ju inget som helst politiskt budskap, utan borde ju vara sjalvklart for alla tycker man.
Ja, vad sager man om folk som ar radda for "indoktrinering"? Det ar ju lojligt.
Man vet inte om man ska skratta eller grata.
Ha det gott

Kram

Mamma J sa...

Det är väl ungefär som att säga att de lagar som Obama instiftar gäller endast för de som röstade på honom.

Han är nu landets demokratiskt tillsatte ledare. Då är det väl fantastiskt att han vänder sig direkt till landets framtid och talar. Synd för de före honom som inte gjort samma sak - om det nu är indoktrinering han sysslar med.

Personligen tycker jag att han verkar mer och mer sympatisk för varje dag som går - förstår de som är hans motståndare, när han gör sådana här trevliga saker :-). Det är klart att de inte vill att deras barn skall VETA det, haha!!

SweFloKeto sa...

Vi fick meddelande från skolan att vi kan välja om vi vill att vårt barn ska lyssna på talet eller inte. Kom igen! Ett positivt tal från en man som de kan se upp till och kanske kan uppmuntra dem till att göra bra ifrån sig i skolan... Suck. Min granne som är rå-republikan, tycker att Obama är typ en kommunistisk djävul. Inte klokt hur inskränkta folk kan vara, de är inte ens intresserade att lyssna och inse hur positiv Obama är för detta land...

Taina sa...

Vad paff jag blev när jag insåg vilket ramaskri det blev! Här funderar en del att låta sina barn stanna hemma så att skolan inte "smyger" in hjärntvätt på deras barn. Det är ju så man storknar! Vad ska HAN säga som är så HEMSKT? Sedan låter de barnen sitta framför datorn och skjuta ihjäl folk! Det går bra. Eller kolla på något läskigt på TV. Det går också bra. Ja vad ska man säga.

Bra inlägg!

Kramar