tisdag 26 maj 2009

That thing called midsummer

Nu är äääääntligen sverige-resan bokad, bättre sent än aldrig, och det blir en lång sommar i Sverige i år; Sju veckor, fick jag ihop det till minsann! 18 juni lämnar vi stan och dimper ner med jetlaggen mitt i midsommardansen. Typ.

Fast just det ska bli väldigt roligt, för barnen har aldrig firat midsommar i Sverige, så det ska bli jättekul att visa dem vad det egentligen är - +12 grader, spöregn och leriga festplatser. Det ljumma ölet, för mycket fylla och sliskig matjessill tror jag vi tar och väntar några år med...

Ok, ok, ok. Jag tänker positivt; Vi ska äta färskpotatis! Skit samma att mina barn inte tar i potatis med tång, de får äta makaroner, JAG ska äta färskpotatis! Och jordgubbar. Barnen äter jordgubbar också, så det blir nog bra med det. Herr Dahlstrand ska få sig sin sliskiga matjessill och en liten beska (men det blir bara en!) också. Jag blir glad för vanlig, inlagd, sill. Loppan ska få plocka sju sorters blommor att sova med under kudden. Vi lägger oss i hårdträning för små grodorna och så hoppas vi att solen skiner på oss, för då finns det ingen vackrare tid i världen än svensk midsommar!

Och regnar det, så regnar det. Då äter vi sillen inomhus och stupar i säng vid 8-tiden på kvällen av reseutmattning. Det lär vi nog göra ändå, och det går bra det med. Det är ju svensk midsommar det med, så.

3 kommentarer:

Mamma J sa...

Du ska se att om de bara får smak för den dillkokta svenska färskpotatisen så kommer de att äta annan potatisen sedan också :-).

Marianne sa...

Jag tror som Mamma J, när de får riktigt god svensk färskpotatis med dill, då förstår de poängen med knölen.

Härligt att ni ska vara hemma så länge! Hoppas nu det blir en solskenssommar med regn på nätterna så att Sverige får visa upp sin vackraste skrud!

Kram!

Taina sa...

Underbart att få fira midsommar i Sverige! Åh jag längtar jag med. Själv sitter jag på ett flyg tillbaka hit efter en tjänsteresa. Får väl ta mig en hutt på flyget. Någon små-grodorna-dans får jag nog avstå. Skyller på att det är för trångt i gången ;)
Kram