söndag 1 mars 2009

Rain, rain go away

Nu har det regnat nästan konstant i 36 timmar här i Charlotte och nu börjar det bli liiiite tjatigt får jag väl säga. Fast det är bra för grundvattnet och för den torka vi har haft, så man ska väl inte klaga. Klagar jag för mycket så regnar det väl inte mer detta året eller nåt, så jag nöjer mig väl med att undra om ALLA de sju centimetrarna regnunderskott vi hade, tvunget behövde komma nerregnande på samma gång? Men så var det tydligen.Vi har en smärre liten översvämning i nederkanten av vår trädgård redan och nu hotar de (meteorolog-gudarna) oss dessutom med uppemot 12 cm snö till kvällen/natten också, vilket skulle innebära årets tredje snow day i morgon för barnen. Personligen är jag rätt mätt på snö och vinter nu, efter att ha fått en liten försmak på våren så börjar underkylt regn och 2+ att kännas lite trist. Men, till nästan helg lovar de +22 grader istället - Och innan jag vet ordet av, så sitter jag här och gnäller över att det för varmt istället. Men väldans vad det går upp och ner i alla fall.I alla fall, så blev det av förståliga skäl innedag i dag också. Vi har spelat spel och det som blev bakat igår, passade alldeles utmärkt att äta upp tillsammans med varm choklad idag. Det har varit riktigt söndagsmys. Nu får vi väl se hur det blir med snön. I´ll believe it, when I see it :-).

3 kommentarer:

thebromanders sa...

Det låter ju som riktigt typisk Oregon-vinter! Översvämningar har vi haft titt som tätt här. Men inte de senaste vintarna, av nån anledning... Mysig söndag hade ni i alla fall!

Marianne sa...

Kors i taket, men det regnade även här i går morse. Missade spektaklet, för det var tidigt på morgonen. Men det var alldeles blött på altanen. Det var femte gången sedan i oktober.

Jenny sa...

Mz.Olsson: Här regnar det ju i vanliga fall ganska "lagom", dvs lite emellanåt men inga direkt massiva jätteregn, så det är väl därför det blir översvämmning. Fast det svämmar ofta över i vår lilla hörna på trädgården, för vi har av-rinningsbrunnen för den lilla dammen precis där. Kram!

Marianne: Wow, fem gånger på ett halvår! Då är det nästan så att jag skulle längta efter regn tror jag :-)! Kram!