söndag 1 mars 2009

Ok, jag hade fel


Det snöar. Det snöar massor. Det är en halv grad varmt och det snöar massor. Härligt plaskiga, isiga, slabbiga 6 cm har vi fått hitills. Givetvis snöigt nog för att alla skolor ska vara stängda i morgon. Istället lutar det åt att de nu tänker ha skoldag på Memorial Day, den tredagars-helg i slutet av maj som officiellt markerar början av sommaren.

Snälla som de är i skoldistriktet, så ringde de i alla fall med sitt automatiska meddelande redan under senkvällen här och inte klockan fem i morgon bitti och det är ju alltid någonting att vara tacksam för. I sitt försök att börja lobba för att ha skoldag där i slutet av maj, tillade de också lite käckt att "staff and students will enjoy a Holdiay tomorrow" -precis som om de gjorde om måndagen till en helgdag, så skulle alla vara lika glada för att få vara lediga en vanlig måndag i mars som för att få vara ledig på en nationell helgdag när alla "firar" sommar!? God lök att försöka sälja det, säger jag bara.

Barnen var ute i pyjamas och vinterjacka när det precis började snöa, "fångade snöflingor" och var halventusiastiska över snön. Men de som är allra gladast är nog TV-stationerna. Precis som alltid, är det Breaking News för hela slanten; "Vi följer saltbilarna för att se att de når fram till just ditt område", "Tre hus har nu varit utan el i 23 minuter -ska de överleva natten?" och *skrap skrap med foten*"Här under snön är det lite is, och halt". Typ.

6 kommentarer:

Sofia sa...

Halloj. Lustigt det där att de stänger skolan när det kommer lite snö... Hur gör arbetande föräldrar när mindre barn måste vara hemma från skolan? Bara att ta ledigt då eller finns det nån "reserv"skola de kan vara i?
Kram.

Mia sa...

Härligt med snö och komiskt att det ses som en mindre naturkatastrof! :-)

Marianne sa...

Det är nog precis så det är, att det är tv-stationerna som hajpar upp det hela för att få ett scoop. Typ. Men då fick ni sovmorgon i dag?

Kram!

thebromanders sa...

Ja, de är ju inte kloka med sitt hypande!! Fick snön ligga kvar??

Taina sa...

Samma här i CT. Snow Day! Härlig bild på barnen ;)
Kram

Jenny sa...

Sofia: De är knasiga med sin snöskräck ;-), men å andra sidan förstår jag det också, för folk kan ju verkligen inte köra på vinterväglag här nere. Någon back-up skola finns ju inte och dagis etc stänger också (personalen kan ju inte ta sig till jobbet), så det blir till att stanna hemma om man inte kan ordna barnpassning på annat sätt antar jag. Det är tufft! Kram!

Mia: Ja det var lite mysigt, men som sagt, media blir nog mest upphetsade av alla :-)! Kram!

Marianne: Ja precis, media är säkert jätteglada för att de har nåt att ägna allt utrymme åt, annat än finanskrisen ha ha. Lite sovmorgon blev det allt, även om våra barn är alldeles för morgonpigga för min smak :-)! Kram!

Mz.Olsson: Det mesta av snön smälte bort idag, men det finns lite kvar på norrsidan. Så underbart är kort, antar jag :-)! Kram!

Taina: Ligger eran snö kvar? Måttligt härligt med snowday, med tanke på att vi nu inte får en Memorial Day-långhelg :-(. Jag undrar hur många som kommer att ha barnen i skolan den helgen jag... Kram!