torsdag 29 januari 2009

Tack - eller det är ju alltid bra med en anledning att städa!

Tack för kommentarerna med tips och förslag till bloggskrivande! Det som är mest uppenbart är att det bara är att ta fram kameran och börja fota :-). Fast först måste jag nog städa. Det har jag redan börjat med, det har dammats (inte en dag för tidigt måste jag erkänna. Dammar man för sällan månne, när man dammar upp gamla barr från i julas?), dammsugits och tvättats badrum här idag. Eftersom jag ju tänkte fokusera mitt fotograferande på närbilder på våra handfat och toaletter.... Eller nåt.

Faktiskt så är jag himla bra på att städa. Fast inte så ofta. Och bara på vissa saker, nämligen sådant som jag tycker är kul att göra. Men visst är det väl så, att vissa saker är roligare att städa/göra än andra? Jag är bra på att tvätta just badrum och toaletter (dels för att jag tycker att det är så äckligt när det är smutsigt där, och dels för att det faktiskt syns att man har gjort rent), kök (samma anledning, jag har grov OCD på att torka av bänkytor och bord.) och tvätta. Inte vika tvätten och lägga undan den, det faller under kategorin supertrist. Inte heller damma och dammsuga kan räknas som "kul", men dammsuger gör jag ändå nästan varje dag i kök och matplats i alla fall eftersom vi annars skulle drunkna i kladd och smulor. Och stryka ska vi bara inte tala om... Så det gör vi inte. Varken talar om eller gör alltså.

På det stora hela tycker jag att livet med barn är en väldans massa städande. Plocka fram, plocka bort, torka av, torka bort, sopa upp, plocka bort, plocka fram, torka av, torka bort... Inte för att klaga, det kommer ju med paketet liksom, men jag hade nog ingen aning om exakt hur mycket städning ett barn kan generera innan jag fick barn.

Nåja. Nu var det ju inte städning jag skulle skriva om, jag skulle ju skriva om att jag ska fotografera. Vardagsreflektera. Och laga mat. Amerikansk mat (vilket faktiskt roar mig, så det är ju inte direkt en uppoffring). Fast om just mat skriver jag ju mest på http://matporr.blogspot.com. I alla fall. Inspirationen är på uppgående och det blir alltid roligare med tvåvägskommunikation, så fortsätt gärna komma med tips och förslag!

2 kommentarer:

Marianne sa...

Men å, jag hade missat din matsida! NU är den bokmärkt och sparad.

Dammsugning = tortyr för mig. Torka golven går bra, men dammsuga ...

Kram!

Jenny sa...

Marianne: Jag tycker bara om att dammsuga smulor, där man ser resultat ;-). Dammsuga heltäckningsmattor är förfärligt! Kram!