söndag 18 januari 2009

Söndagsro

Herr Dahlstrand tog barnen och rymde till fjälls (nåja, bergen då) i morse kl 6 för skidåkning, så lillgrisen och jag är ensamma hemma. Små grisar åker nämligen inte skidor så bra och inte heller är de välkomna i pulkabacken, så då får de bli hemma. Med sin mamma som inte heller åker skidor så värst bra, och därför egentligen skulle behöva vara med i backen och som gillar att åka pulka. Men det får bli nästa gång, eller nästa år, när Sven är stor nog att lämna på nån barnpassning eller nåt. Loppan ska iallafall gå heldag i skidskola och herr Dahlstrand ska åka pulka, eller stora däck som det är egentligen, med prinsen. Det snöar i bergen och verkar lagom kallt, så jag tror att de får en jättemysig dag.

Faktum är att vi har det så lugnt och skönt hemma så det inte är klokt dock. Vi har tagit en långpromenad med grannen K (heja mig som pälsade på lillgrisen och tog regnsskydd istället för att lata mig i soffan och säga "för kallt och regnigt".) och Sven leker nu så ovanligt snällt på golvet så att jag kan både äta sen frukost och dricka kaffe i lugn och ro. Och jag får titta på vuxenTV samt höra detsamma. På samma gång. Bara det är värt alla skidskolor i världen!

Nu ska jag gå och sätta en bröddeg samt dra ut Sven från under bordet dit han rullat in sig. Detta artar sig att bli en mycket skön Söndag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Sven, vilket gulligt namn :)
Kram Sofia