fredag 16 januari 2009

Vilsen Viking

Ok, ett litet klargörande om kyla. Jag vet att -10 egentligen inte är så hiskeligt kallt. Det är kallt, men typ kom igen vid -30. Så jag ska inte gnälla. Dessutom är väl detta vår enda dag på hela vintern när det kommer att vara under nollan, så så farligt är det inte med det heller.

Men när man bor nånstans där det aldrig blir så här kallt regelbundet, då är det som om kroppen vänjer av sig. Man fryser hur mycket som helst för ingenting innan man vänjer sig. Jag fryser vanligtvis inte ofta (tillräckligt mycket underhudsfett, någon?), men ni ska se mig de första dagarna i Sverige på vintern, man skulle kunna tro att jag besöker Sibirien utan värme eller nåt...

I alla fall. Den här vilsna vikingen har legat av sig med vinterkyla. Så är det. Herr Dahlstrand, med sina kollikock-tendenser, dansade yster vinterdans i morse vid åsynen av termometern, och meddelade att det här var det bästa han hört på länge. Men så är han inte riktigt riktig heller ;-). Personligen tycker jag om lagom kallt, som den lagomsvensk jag ju ändå fortfarande är. Gärna ett par, tre minusgrader och absolut gärna kyla här i söder, så att alla äckliga kryp dör, men inte för mycket och inte för länge framförallt.

Kanske törs jag pälsa på barnen 11 tröjor och en åkpåse och ge mig ut i eftermiddag, då ska det i alla fall vara riktig värmebölja med bara ett par minusgrader. Det är ju tur att de är helekiperade i gammal hederlig Po.P från topp till tå ;-)...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej gumman. Inne och kramas lite.
/Sofia (Linsfia)

Anonym sa...

Hej! Vi hade också drygt -10 när jag gick till jobbet i morse...nu är det -6. Det är FÖR kallt. Håller helt med dig!! ;-)

Skoj att du lyckades få i barnen frukt och grönsaker när de var i roliga former. Klart att det ser betydligt godare ut då. Hoppas det håller i sig!

Ha en skön helg! //Camilla K

Jenny sa...

Sofia: Hej hej! NÄR är du tillbaka på nätet :-)!? Hoppas allt är väl! Kram!

Camilla: Men jösses, här har du börjat blogga igen utan att jag märkt det! Nu måste jag genast läsa ikapp :-)! Mmmm... laxgryta... Kram!

Marianne sa...

Och här sitter jag i varm stickad storpolo när det är +22° för det är rätt kyligt : D