måndag 5 januari 2009

Julstjärnor

Nu är julen utstädad, så när som på granen som jag hoppas få hjälp av herr Dahlstrand att klä av och bära ut (liten Jenny + stor gran = mindre lyckad kombination) och faktiskt var det inte såå hemskt som jag föreställt mig. Det var mest dammigt (vilket ledde till storstädning... Är det inte det ena så är det det andra). Lite hjälpte det nog också att det var nästan 20 grader varmt ute och småsoligt, det kändes betydligt mer vårlikt än jullikt i alla fall.

Men, vad ska jag göra med mina, i allra högsta grad välmående, julstjärnor? De är ju helt fel och känns bara gammal jul, men samtidigt bär det mig emot något otroligt att slänga levande växter. Visst, men skulle ju kunna plantera om dem i lite mer neutrala krukor och låssas att man bara tänkt sig lite dekorativa krukväxter. Men det hjälps ju inte för det bara osar jul om dem (om de åtminstone varit vita!). Utomhus kan jag inte plantera dem heller, även om jag velat, vintern må vara något varm här för tillfället, men det är trots allt bara januari och gott om tillfällen för frostnätter och, hoppas vi, lite snö)

Så vad gör man? Vad gör ni?

3 kommentarer:

Ceciliah sa...

Sätt om dem i neutrala krukor eller släng. Jag fick ett år en mini julstjärna. Den jäkeln levde i 6 år. Till sist var den stor som en liten buske, fick inga blommor utan var bara grön och väldigt stor. DÅ slängde jag den... Inte en dag för tidigt, men det är svårt. Jag har en julstjärna i år och den lär jag inte ha hjärta att kasta.

Annika sa...

Vet du, Jenny. Jag slängde helt kallblodigt mina vackra julstjärnor och en cyklamen igår. Hårda bud, men---jag ville inte se dom längre. Orkade inte se dom så nu ligger dom i en svart sopsäck och väntar på att bli hämtade av sopgubbarna.
Min jul är väck nu. Det är underbart skönt...

Jenny sa...

Cissi: Jag slänger dem. Jag vill absolut inte ha hela huset fullt av buskiga gamla julstjärnor i 6 år framöver,oavsett krukan, no way! Det var det jag misstänkte skulle hända, att de är såna överlevare som man får dras med i evighet. Tack för insikten :-)! Kram!

Annika: Jag tränar på min kallblodighet, du har helt rätt, de måste väck. Spelar ingen roll hur vackra och röda de lyser upp januarimörkret, det är fel fel fel med julstjärnor nån annan tid på året än just i December. Till nästa år igen... :-) Kram!