söndag 2 november 2008

Dagens drag-lärdom-av-detta

Saker jag hade tänkt göra den här helgen:
Gå och trick-or-treat:a med barnen, lägga ut foton från Halloween, sätta upp tavlor och foton på väggen, baka, städa och vara ute med barnen i det vackra höstvädret (som verkligen varit uuuunderbaaaart!)

Vad jag har gjort:
Haft 40 grader feber, legat och huttrat under ett täcke eller två, "lekt" zombie bakom nerdragna persienner, gått runt som en zombie, inte kunnat ta mig ur sängen, huttrat och sedan frusit, uppenbarligen inte tagit hand om en urinvägsinfektion (den hade faktiskt inte gjort sig påmind på över en vecka, so who was I to know att den var så lömsk och satt där och bidade sin tid!??), fått blod i urinen, fått penicillin och nu, plötsligt mått lite lite bättre - Klockan 22 på en söndagskväll. Grattis.

Summa sumarum, mina vänner, en klart bortkastad helg och en påminnelse om att man inte ska ignorera urinvägsinfektioner ty de försvinner inte i första taget. De bara vandrar uppåt njurarna i tysthet och bidar sin tid innan de slår till med full atombombskraft. Och det är absolut inte kul. Tro mig.

7 kommentarer:

Anonym sa...

En sån där hemsking har jag också varit med om..verkligen inte roligt. Jag kommer ihåg att det kändes som att ryggen skulle gå av, eller att den kändes som en banan när jag låg ner..tillsammans med illamående,frossa,feber,blod i urinet m.m. TREVLIGT.not so much. Fast, det var hemma i Sverige när det var vinter.
Hoppas att du mår bättre nu. Tur att det finns mycket cranberry juice i det här landet iallfall!
Kram-
Anneli

Tanja sa...

Men usch! Kan det smyga upp i njurarna bara sådär? Jag har ofta (eller hyfsat ofta) urinvägsinfektioner och trodde att man kunde ha dem lite under kontroll med tranbärsjuice och mycket vätska. Det kunde man inte då nä...
Hoppas att du mår bättre nu iaf. KRAM

Anonym sa...

Men hu, vilken hemsk helg! Hoppas att penicilinet funkar snabbt och att urinvägsinfektionen försvinner. Jag har tack och lov bara haft en lightversion en gång och det var inte alls kul. Brrr. Kramar!

Anonym sa...

Hejsan!
Det var länge sedan jag var här. En liten grabb till har du fått ser jag, grattis!
Jag kunde inte läsa på din blogg förr för all texten blev en stor grötig klump. Därför tog jag en lång paus ;)

Nu ska jag läsa mig bakåt i tiden, det har ju hänt en del sen sist :)

Kram

Annika sa...

Yikes...Inte kul. Hoppas du mår bättre!
Jag har lyckats hiva de få jag har haft med mängder av tranbärsjiuce, men jag förtår ju att det inte biter på alla elaka baciller.
Feel Better!!
Kram!!

Marianne sa...

Men fy! Stackare! Skönt att du nu har fått hjälp och medicin i alla fall! Usch! TA HAND OM DIG ORDENTLIGT SÅ ATT DU BLIR FRISK FORT!

Som Annika säger. Drick mycket cranberry juice. Och mycket vatten. Hjälp till genom att skölja ut bakterierna.

Krya på dig nu!
KRAM!

Jenny sa...

mrs.mcglaun: Nej trevligt är just precis inte det ord man kommer att tänka på direkt. Huga :-)! kram!

Tanja: Jag tror att man kan mota det rätt bra med cbjuice, men om det inte blir bättre efter typ ett par dagar, så ska man nog ta sig en antibiotikakur, för det kryper uppåt om det förblir obehandlat (dvs, om juicen och vattnet inte hjälpter) och det är inte skoj. Kanske beror på exakt vilken otäck bakterie man har, jag vet inte, men jag tänker definitivt gå till doktorn snabbare nästa gång :-). Kram!

Helena: Alla versioner är hemska, vare sig de är light eller not, fy tusan! Tur att du inte får det så ofta i alla fall! Kram!

Lis: Men hej!!! Åh vad kul att du är tillbaka! Är du kvar på samma adress? Jag ska genast gå och leta och välkommen tillbaks förstås!! Kram!

Annika: Japp, cbjuice it is! I massor. Jag hade faktiskt druckit en massa innan, och blivit symptomfri, så det var därför jag trodde jag var frisk. Ha ha, obviously not... Men nu så :-)! Kram!

Marianne: Jag dricker så magen står i tre hörn och kluckar när jag rör mig :-). Jag hoppas innerligt att det hjälper, för folk tittar så konstigt när jag kommer kluckande, ha ha! Kram!