måndag 3 november 2008

Mysmåndag

En lugn hemmadag blev det idag, då Mathilda är ledig från skolan idag och imorgon för kvartsamtal (alltså inte om henne i två dagar, hela skolan är stängd i två dagar). Vi började morgonen med att lämpa av barnen hos våra grannar, så att herr Dahlstrand och jag kunde åka iväg på vårt kvartsamtal. Det var snabbt avklarat, och Mathilda har seglat genom sin första termins"kvart" i kindergarten med glans; på skalan 1-3 som de mäter barnens kunskaper med i KG (och då pratar vi typ "kan de göra en triangel", "känner de igen sitt eget namn" och "fortsätt mönstret gul, blå, gul...") så var hon en solid 3:a hela vägen igenom, dvs "consistently meets kindergarten expectations". Det blev vi glada av :-)! Även om man då kan tycka att vilken unge som helst som gått i pre-school klarar av de målen, något som fröken också höll med om.
Men ändå, inte för att förringa Mathildas insats alls, hon är jätteduktig faktisk.

Efter att ha hämtat hem barnen igen, kom det en drös med små mexikanska gubbar som skulle fixa vårt golv, som har utvecklat en sån lustig lite kulle mitt i köket. Det stackars golvet blev därför uppnbrutet och nytt golv blev ditlagt och förhoppningsvis blev det bättre av det, vem vet. Samtidigt kom vår playdate för dagen, en svensk 6-årig kille som faktiskt båda barnen (även om det såklart är Mathilda mest) leker jättebra med. Och lekte gjorde de, med endast ett avbrott för att inhalera ungefär 15 plättar vardera, över 4 timmar! Helt fantastiskt och jätteroligt. Framför allt att Elias fick vara med och tyckte att det var roligt så länge.



Efter allt detta lekande blev det sedan en mycket lugn eftermiddag, med lite film på tv (Elias är för närvarande besatt av "Kalle och Chokladfabriken", vilket egentligen är en fasansfullt makaber och rätt mörk film, något som verkar ha gått barnen helt förbi. Det första Elias säger när han vaknar på morgonen, näst efter "jag vill ha ost" (Fråga inte, det är hans andra last i livet just nu.) är "jag vill se filmen när de gör choklad!!!") medan regnet smattrade mot rutan. Rätt höstmysigt faktiskt.



Dagen avslutades med lite massage, nu är det dags att krypa till sängs och det var den dagen det.

Inga kommentarer: