fredag 12 september 2008

Weather junkie

Modern teknologi:
Jag sitter i sängen, barn och make sover, med datorn i knät och tittar på KPRC, den lokala tv-stationen vi alltid tittade på i Houston, och följer deras sändningar live på nätet om Ike.

Snart är jag nog den ända som tittar på dem, för just nu är 350.000 utan ström där nere, och det är märkligt intressant att kunna följa detta på lagom behörigt avstånd och utan oro för hus och hem.

Jag vet i alla fall vad jag ska göra i natt. The weather junkie has spoken.

3 kommentarer:

Marianne sa...

Kollade du verkligen hela natten?

Jag är temperaturjunkie! Måste hela tiden veta hur många grader det är där utanför. Just nu står det 35°C på min vädersticker, vilket betyder att det är ca 37-38°C i verkliga livet. Och klockan är bara 11 på förmiddagen och det har ökat med två grader på en timme! Det blir en hottie i dag!

Jenny sa...

Hmm, nä :-). Jag hade nog tänkt att vara vaken tills orkanen gjorde "landfall", men jag somnade sittande rakt upp och ner långt innan dess, ha ha. Det är en dålig kombination att vara weather junkie mitt i natten OCH ha vakna nattbäbisar...
Jag är också helt besatt av temperaturer (som ju har med väder att göra, så du får också lov att kalla dig weather junkie om du vill ;-)), vilket ju kan vara kul om man bor nånstans där de varierar. Men som i Houston, tex (och i Kairo kan jag tänka mig), så var det ju bara liksom "varmt" halva året, med inte just så mycket variationer direkt. Men jag kollade ändå! //kram

Marianne sa...

Ja det är ju det som är så knäppt! "Är det 36° eller 37°?" Typ. Stor skillnad - NOT! Men från och med nu ska jag i alla fall föra loggbok över alla regn. Hahaha, dvs från och med någon gång i december - januari ska jag föra loggbok över de få regn som kommer. Under vårt första år här regnade det 7 gånger, tror jag. Och det är det som retar mig, att jag inte vet säkert och exakt : ) De gångerna inkluderar i alla fall både ösregn så att det regnar in i tv-rummet (men faktiskt bara där) och små, små duggregn som förmodligen mer är kondens än regn, men i alla fall vattendroppar i luften som kommer uppifrån och inte från min hud.

Okej, jag är nog också weather junkie : )