söndag 14 september 2008

Let's talk Politics for a while

Som kvinna borde jag nog hurra och fira. En kvinna kan vara på väg in i Vita Huset! Ett nytt delmål påväg mot jämställdhet! Men jag är ledsen, jag vill inte att Sarah Palin ska komma ens i närheten av Vita Huset; Inte på turist-rundvandring, inte på middag och absolut inte som Vice President. Hon verkar besitta exakt alla egenskaper som skrämmer livet ur mig med den kristna högern här. Dvs, hon kan göra och bete sig ungefär hur som helst, så länge hon är emot abort, homosexullas lika rättigheter och rätten till yttrandefrihet för de som tycker annorlunda än henne (eller heter det hon?).

Hon SER otäckt kall ut och hon verkar vara nära besläktad med den otäckaste mannen i amerikansk politik, Karl Rove. För den som inte har något emot att läsa på engelska (och även om man har det, bör man försöka ;-)), är här en väldigt talande artikel från New York Times.

2 kommentarer:

fru fräken sa...

Nä, jag gillar inte henne heller. Visserligen vet jag inte så jättemycket om henne, men nää... det känns bara inte bra. Vi får se hur det går.

Jo, jag hade också tidigare svårt för att ibland välja på ordet som henne eller hon i slutet av en mening. Men jag har lärt mig att sätter du ett verb efter så vet man precis vad som ska stå där.

Ex. ... för de som tycker annorlunda än ???.
Då provar du med att sätta verbet GÖR efter ???-tecknet.

Alltså ska meningen låta:

.... för de som tycker annorlunda än HON.

Tänk in orden... än VAD hon GÖR.

Alltså jag kanske inte förklarade så superbra, men grejen är att du alltid ska provet med ett verb efter 3:e person. OK?

:-) Lycka till.

Marianne sa...

Tack för länken, jag printar nu (lättare att läsa) och sedan länkar jag också med hänvisning till dig. Jag blir mörkrädd av den där kärringen! Bara en sån sak som att hon mycket väl kan tänka sig att dra in Nato i krig med Ryssland = världskrig!

Förstår inte att man får förtroende för en som ser så totalt rabiat och hysterisk ut HELA tiden, som hon gör. Önskar faktiskt att jag var amerikan just nu, så att jag kunde rösta. En tanke jag har haft nu under Bush-tiden är att eftersom US faktiskt har så mycket att säga till om och klampar in överallt så borde vi andra få vara med och rösta ...