fredag 12 september 2008

På fredag ska man städa, det gör varenda tant...

... Och pojkens snälla mamma, hon gjorde likadant.

Måttligt kul är det, men eftersom min magiska städande inte har uppenbarat sig, trots att jag gnuggat på i stort sett varenda flaska (samt juicepacks, colaburkar och en eller anna senapsflaska för säkerhetsskull) i huset i flera dagar, var jag ju tvungen. Det var bara att ta mig samman och göra det: Städa hela huset.

Mitt förhållande till städning kan delas in i två delar: Tycker om och avskyr. Jag tycker om (nåja, allting är relativt. Det finns ju andra saker jag hellre gör, men om man nu måste städa) att städa i köket; torka diskbänkar, spisen etc. Och jag tycker om att städa badrum. På båda ställen ser det så fint och prydligt ut när man är färdigt och dessutom är det äckligt om man inte gör det. Så dessa två är jag rätt bra på. Men resten; dammsugning, damning och för att inte tala om att torka lister, dörrar, lysknappar etc - tja de gör jag, ehm, mindre sällan. Med ett undantag, jag dammsuger vårt kök och tv-rum två gånger i veckan, minst. Med två barn blir det så äckligt så att det inte går att gå där annars. Men med resten av huset är det sämre. Dammsuga heltäckningsmattor borde gå under bland det tristaste som finns i livet. Det syns ju inte att man städat! Jo, ok mattan ser lite fin och liksom randig ut - i tre minuter. Sen går man på det och det syns inte ett spår av vad som just hänt.

Jag är inte dummare än att jag bara kan tänka mig vad som göms i heltäckningsmattor, och jag skulle nog aldrig välja detta själv om jag fått välja (även fast det är ganska mojsigt om fötterna när man kliver upp. Det har sina fördelar), men det förtränger jag allt som oftast.

Men nu är det gjort och jag känner mig som en god husmor. Bara det är värt en fredagsmojito. Tycker jag. Hur städar ni?

2 kommentarer:

Marianne sa...

Visst är det tråkigaste som finns att dammsuga! Roligare när man får slabba med vatten och det måste synas att man har gjort någonting. Just nu har vi mycket marmorgolv, och där syns inte heller att man har gjort så mycket. De mörkbruna trägolven är däremot rätt tacksamma, speciellt med tanke på att vi har tre katter som hårar av sig som om det året om vore dags att göra sig av med vinterpälsen.

Absolut värt en fredagsmojito!

Gunilla sa...

Hur jag städar? FlyLady.net. 15 minuter om dagen!! Rekommenderas.
Har aldrig haft så välstädat som nu med ett minimum av ansträngning..