fredag 20 juni 2008

Annars då?

Så, man kan ju inte bara gnälla om onda armar dagarna i ända, det händer ju andra saker här i västerled också:

Mellanprinsen har ÄNTLIGEN fått en säng att sova i, och den var precis så fin som hans mamma hade trott. Han firade nya sängen med att ramla ur den det första han gjorde första natten, men peppar peppar, sedan dess har han hållit sig på plats, så vi hoppas slippa sätta upp sängsidor. Det stora som också hände i och med att han fick sin säng var dock att han slutade med napp!! Hux flux bara, så övertalade Mathilda honom till att nu var det dags att ge alla napparna till nappfen, och det var det. Fem nätter nu utan napp och inte ett pip. Det är knappt så att man tror varken ögon eller öron. Nu önskar mamman bara att det skulle gå lika lättsamt med att sluta med blöja, men där har vi inte haft samma tur. Men det är nog som herr Dahlstrand säger, att Elias är så envis av sig, vad det än gäller, att han måste bara bestämma sig 100% själv för nånting så går det på ett kick. Vill han däremot inte, så kommer det inte att ske. Uppenbarligen tillhör inte sitta på pottan kategori ett. Jaja, inga barn har väl börjat gymnasiet med blöjor, så vi har ju några år på oss...

Prinsessan har gått i simskola, som sagt, och det tyckte hon var så kul att hon fortsätter två veckor till. Den prestationsinriktade (nej, inte så värst faktiskt) mamma Dahlstrand tycker kanske inte att framstegen varit enorma, eller så är det hon som inte förstår det livsviktiga i att barnen kan flyta länge på rygg innan de får lära sig simma, men simskolan följer ju nån sorts fantastisk läroplan för simning, så i slutändan blir det säkert bra. Det som däremot ÄR bra, tycker samma mamma, är dock att de börjar med att lära sig crawla, före bröstsim. JAG lärde mig aldrig crawla, hur många baddare, grodor och simborgarmärken jag än tog, och det känns ju trots allt som det mest effektiva sättet att simma. Dottern kan i alla fall åka som en torped genom vattnet och det får väl ses som ett framsteg.

I kväll ska vi på BBQ hos våra indiska grannar. Det ska bli spännande för nånting säger mig att det inte blir de vanliga burgarna och varmkorven och tack och lov för det!

Inga kommentarer: