måndag 25 oktober 2004

Prickar

Hm. Mathilda är feberfri och nu istället... prickig!? Sitt vanliga glada jag och som sagt ingen feber, men fullt med små blekröda prickar på hela överkroppen och upp i ansiktet (inga på ben och armar). Min lilla sjukvårdsbok föreslog tredagarsfeber, vilket verkar stämma in till punkt och prick(!)a . Doktorn, som jag naturligtvis också ringde (jag kan ju inte helt förlita mig på en (dum?) bok, jag är ju en orolig mamma för i jössnamn) tyckte vi skulle avvakta tills i morgon; Har inte prickarna försvunnit tills dess ska vi komma in för att ta en titt. Pencillinallergi trodde hon inte att det var, då hade det kommit mycket tidigare och framför allt mycket värre (typ rödsvullen över hela kroppen). Nån "three day fever" hade hon nog aldrig hört talas om, hon lät helt oförstående, så antingen är det endast en svensk barnåkomma, eller så heter det nånting helt annat käckt på engelska. Det senare är kanske det mest troliga, på samma sätt som ju prickar INTE heter pricks ;-).

Prickarna verkar inte klia och inte kan det vara varken mässling eller röda hund, för det är hon ju vaccinerad emot. Så jag får väl hålla mig till tredagarsfebers-teori så länge. Det är ju i alla fall inte nånting farligt, så det är bra. Det som kanske är mindre bra är att tredagarsfeber är smittsamt, om än inte otroligt smittsamt... Och Mathilda har ju varit bå både barnkalaser och i skolan. Jaja, jag tror jag talar tyst om det ett tag ;-). Men, om nu alla andra barn i svenska barngruppen är febriga och prickiga nästa måndag (oh hemska tanke, jag har startat en prickepidemi!) så kan ju alla leka med varandra i alla fall, eftersom man får livslång immunitet. Usch vilken hemsk mamma jag känner mig som nu. Här svär jag eder och förbannelser över andra mammor som inte har vett att hålla sina barn hemma när de är sjuka och så gör jag samma sak själv. Men till mitt försvar får jag väl hävda att bortsett från febern, så har Mathilda faktiskt varit ganska pigg. Och hon var både feber- och prickfri i morse, när vi åkte iväg till mammagruppen, så det kan ju inte riktigt vara mitt fel att hon sedan blir superprickig på 20 minuter. Eller? Jaja ok, det är lite mitt fel. Jag får stå i skamvrån ett tag och som straff skriva följande mening 20 gånger. Se så, marsh pannkaka skriv (Jag står som en arg elak gammal hökfröken över mig själv och slår med en osynlig pekpinne över mina egna fingrar. Det är bara att lyda...):

Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar. Jag är en dålig mamma, jag ska aldrig mer ta ut mitt sjuka barn bland folk innan jag är säker på om hon smittar.

Inga kommentarer: