söndag 26 februari 2012

Skottlossning hemma på min gata i stan...

Lillgrisen och jag springer in och ut i trädgården, njuter av vårsolen, blåser såpbubblor och pratar med Kanadagäss-paret nere i vår lilla damm:
Jag: Förbenade, hemska, äckliga, onödiga bajsmarodörer, FÖRSVINN! Bort! Häck väck!
Sonen: Ankor!! Mamma, jag älskar ankor! My favorite djur!

Så går vi in, och plötsligt hör jag ett förfärligt kacklande från de två gässen, samt det lilla andpar som liksom hängt ut med dem senaste tiden (Varför har jag inte förstått, för snacka om omaka, men de verkar vara kompisar ialla fall.) och en massa små snabba, liksom tickande eller klickande, ljud. Alla flygfän far i väg i hög fart och johominsann, är det inte vår granne som står och prickskjuter gås med sin luftpistol, eller vad de nu kan vara!?

När fåglarna flugit av blåser han av, jag skämtar inte!! pipan som vore han värsta James Bond och ser sjukt nöjd ut.

Jag slits mellan att vara sjukt nöjd, jag också, över att det äntligen är någon som tar saken i egna händer (Vi har nämligen bråkat på vår villaförening i flera somrar nu, om att göra nåt åt alla gässen som bajsar ner överallt och hitills verkar inte mycket ha hänt, för de kommer tillbaka fler och fler varje år) och kanske lyckas skrämma bort dem!... Å andra sidan så tänker jag att man kan väl inte bara stå och skjuta hur som helst i en trädgård, som en annan Runar, heller? Är det inte farligt att bli träffad av såna där små luftpistol-kulor, eller vad de du är? Tänk om han skjuter snett och skjuter på lillgrisen istället. Honom vill jag ju gärna ha kvar.

Och den blödiga sidan av mig tycker synd om gässen, lite lite. Jag vill förvisso inte ha dem här, men jag vill ju inte att de ska flyga runt skadade eller nåt heller. Dålig karma, minst sagt.

Och inte hann jag ta ett smygkort på den skjutande grannen, heller. Äsch då.

Gässen är i alla fall också fortfarande borta. Alltid nåt.

2 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj! Tycker det låter lite väl drastiskt att ta fram luftgeväret och skjuta mitt i tättbebyggt område. Särskilt utan att ens förvarna grannarna först... Men ni får väl iallafall njuta av att de är borta nu då gässen. ;-)
Kram!

Loppan flyttar västerut... sa...

Oj då! Men ändå tur att det var grannen o inte Claes...
Tack för en kul kväll, vi gör upp om Brad på en bakgata snart va? Hihi
Kram