söndag 13 februari 2011

Jag går och curlar nån annanstans en stund

Just i detta nu håller Loppan och bästisen J som bäst på att städa upp på nedervåningen efter att ha lekt med "vattensand", dvs nån konstig mix som är som små minikulor i torrt tillstånd, men som sand under vatten. Naturligt förekommande så där, eller inte.

I alla fall. De har skvätt vatten och de har spillt sand (som salt typ i konsistensen) över halva köket. Och jag har tagit det stora beslutet att det är dags för att ta ett steg tillbaka. Jo, det är sant ;-). Hur mycket jag än lider av att inte få städa "på mitt sätt" så insåg jag ju också att varför SKA jag städa, när det inte på något endaste sätt är mitt stök? Det är dags för fågelungen att flaxa lite med sina sju-åriga vingar och ta ansvar.

Så jag sitter på övervåningen och hör dammsugaren brumma där nere (ber till gud att de i alla fall torkade upp vattnet innan de dammsuger), hör små tjejiga "iiiihs" emellanåt, mycket diskussion och ganska mycket skratt . Dottern har helt klart kommandot, vilket jag är lite stolt över.

Nu hörs det lite "Ooops, help!" också... Jag sitter där jag sitter, det låter inte som om det är kris och det luktar inte bränt. Det blir nog bra det här också.

1 kommentar:

Victoria sa...

Starkt jobbat! Jag hade nog blivit vansinnig och sen städat allt själv. Kramar/Vic