måndag 10 januari 2011

Snowday

Idag har vi snowday, dvs skolorna är stängda, och snön faktiskt fullkomligt vräker ner (vilket inte är en allt för vanlig syn här i södern. Charlotte har ju trots allt ett ytters blygsamt årligt snöfall på i genomsnitt 10 cm, drygt) och det är riktigt riktigt mysigt. Jag förstår att det kanske inte har fullt samma charm för er som sitter i Sverige och får snö vecka ut och vecka in, men för oss som aldrig vet om "this is it" för vintern, så är det underbart!

Barnen har varit ute sedan i förmiddags i grannskapets pulkabacke och det snöar till och med så mycket att herr Dahlstrand tog fram snöskyffeln och skottade garageuppfarten! Ok, det sista lät lagom hysteriskt, vi har ju trots allt bara fått knappt 10 cm hitills eller så, men vädergubbarna förutspår att snön så småningom ska övergå i ett inte fullt lika underbart isregn, och sedan bli kallt i natt. Och då är det ju lagom halvkul att försöka ta sig ut med bilen i morgon, därav skottningen.

Nu tror jag iochförsig att skolorna kommer att vara stängda i morgon också, för man har helt enkelt varken kapaciteten att röja vägar, förutom de stora då, i den takt man skulle behöva, men framför allt så finns ju varken dubbdäck eller förare vana vid vinterväglag. Det sistnämnda framförallt då. Vi kan ju faktiskt till och med gå till skolan, till fots, utan några som helst problem, eftersom vi bor så nära, men här gäller "en för alla och alla för en" när de beslutar att stänga skolorna; Det är hela skoldistriktet eller ingen. Förståligt, när man betänker hur alla bussar etc ska koordineras, men oftast ytterst irriterande när norra Charlotte får en "massa" snö och vi vanligtvis får ytterst minimalt, eller bara regn -men ändå får ha snowday.

Men som sagt, idag var det klart motiverat med en snödag, även här i de södra förorterna. Isen kan vi ju gärna vara utan, men vi njuter verkligen av snön så länge det varar!
4 kommentarer:

Anonym sa...

Fick Herr Dahlstrand ocksa Snowday. Ni far garna behalla den nere hos er.

M i NY

Loppan flyttar västerut... sa...

Jenny! Neeej, schaas bort med snön, orkar inte med att se mer av eländet! Jag vill ha vår nu tack! Vi kommer den 29 jan, hoppas att ordningen är återställd då. Är det några svenska förnödenheter ni önskar? Tar gärna med det till er!
Kram

Maria i Malmö sa...

Jag tycker det ser mysigt ut, jag! Lite trött på snön här hemma nu men unnar er verkligen några dagar snö varje vinter, det är ju så mysigt både att titta på och att leka i.

Svensk- Texan återvänder till Göteborg sa...

Wow!
Ja, hos oss blir det inte mycket snö. Dock har vi ruggigt kyligt, för att vara här! Har fått ta på yllestrumpor (inne).
Ni ser annars ut att ha det riktigt mysigt.
Kram från Houston