söndag 29 augusti 2010

Back to school

Jag har varit helt absorberad av skolstarter den senaste veckan.

Först ut var en duktig liten nybliven andraklassare, som började i onsdags, utan större dramatik, men med lite pirr i magen. Mamma fick till och med följa med hela vägen till klassrummet första dagen, vilket mamman gjorde mer än gärna, trots båda småbröderna i släptåg, eftersom hon med viss oro i hjärtat tänkte att det faktiskt kunde vara sista gången som gulldottern kanske skulle vilja det. Who knows hur tuff hon är när hon börjar trean!?

Skolan har i år fått en alldeles egen hiskelig tjusig skolmaskot, som inledde sin karriär med att posera med alla barn första dagen i skolan. Jag är förvånad över att de inte sprang iväg från skolan istället, skrikandes, i samlad tropp.

I fredags var det så dags för den betydligt mindre coola, men av stundens allvar samlade, kindergarten-pojken att tillbringa en dag i skolan. Eftersom vår skola har en sorts inskolning för alla barn i kindergarten, så blev det bara en skoldag första dagen och då tillsammans med en tredjedel av barnen och alla fröknar.

I morgon, måndag, får vi veta vem som blir den "riktiga" fröken, med besök i just hennes klassrum, och inspektion av den alldeles egna bänken, samt avlämpning av den relativa jättehögen med school supplies som vi beordrades inhandla före skolstart. På tisdag hoppar han på bussen tillsammans med storasyster för första gången, och då börjar det på riktigt. Om man frågar Elias vad som ska bli roligast med skolan svarar han omedelbart "lunch" och "åka buss".

Det bådar gott för fortsatta akademiska studier.

Nej, sonen gör inte honnör, även om det ser väldigt mycket ut som det. Han har solen i ögonen och försöker skugga sig.

Så här glatt skuttade han i alla fall av skolbussen i fredags. Det återstår att se hur glatt han kommer att kliva densamma på tisdag.

Inga kommentarer: