onsdag 12 maj 2010

Ett plus ett blir aldrig mer än två

Loppan är på bättringsvägen och i stort sett back to her old self, så vi har ägnat dagen åt skolarbete som fröken skickat hem.

Framför allt har vi ägnat oss åt matematik och addition och då speciellt addition upp till femton. Jag förstår att det var vääääldigt länge sedan jag gick i ettan och lärde mig räkna (Eller ja, försökte. Jag är fortfarande mycket taskig på räkning, men upp till tjugo brukar det gå hyfsat i alla fall ;-)), för när vi har räknat 8+5 och 6+7 framlänges, baklänges och tvärsdäremellan och dottern fortfarande ser lika fundersam ut varje gång jag frågar, håller jag på att få både mjäll och gråa hår samtidigt för att det är ju så lääääättttt och jag förstår inte hur jag ska kunna förklara det hela på nåt annat sätt än jag gör...

Men skam den som ger sig; Loppan gnäller och klagar, men jag sitter där med stenfejs och låter som en gammal stenkaka som hakat upp sig: "Åtta plus fem är... Åtta plus fyra är... osv osv osv" och här på kvällskvisten tror jag att dottern var så hjärntvättad att hon faktiskt svarade rätt varje gång.  Minsann!  Nu funderar jag även lite på att väcka henne mitt i natten, tända en lampa i ansiktet på henne och skrika "SEX PLUS SJU ÄR TRETTON!!!". Så där som drill seargants gör i filmer, ni vet.

Tortyr må vara förbjudet enligt varenda konvention som finns i världen, men jag börjar inse tjusningen och dess effektivitet...

Eller så kan jag ju låta bli mitt-i-natten-övningen och istället överlåta alla framtida matematiska hemläxor och övningar på herr Dahlstrand istället. Han är ju faktskt ingenjör och håller på med en massa excel-blad dagarna i ända... Nåt straff ska han väl ha för det också?

4 kommentarer:

Taina sa...

Vad skönt att hon är bättre. Men måste de verkligen skicka hem läxor till så små? Det är väl ändå inte så att hon ska göra högskoleprovet imorgon?

Duktig är hon i alla fall!

KRAM!

Malin sa...

Kul beskrivning av hur läxläsandet gick till :D Vilken klass går hon i?
Jag har känt ungefär samma frustration när jag har pluggat matte med min dotter, när det liksom var så enkelt att jag inte visste riktigt hur jag själv tänkte och därmed inte kunde förklara mer än att så är det bara ;)

m-h sa...

Visst ar det fantastiskt talamodsprovande att forsoka BANKA in saker i skallen pa smatrollen? Leo har antligen kopplat matten , jag hittade en gammal kulram fran sverige som vi har tragglat med....men hu vad man kanner sig strang och bister!!

Desiree sa...

Skönt att lilla loppan är nästintill återställd. Jag tror det är jättebra att du tjatar och rabblar olika siffor att pluss ihop. Jag tror även det skulle ge mig nytta av att hålla på så där för huvudräkning är inte något av min starkaste sida. Keep it going strong :-)
Kram!