måndag 5 april 2010

Påsksumering

Det var den påsken det. Vi har tillbringat helgen, i sommarvärme med dryga 30 grader (vilket ska fortsätta fram till på onsdag tydligen, innan vi får mer normala apriltemperaturer med runt 20-strecket), med att bli bjudna på mat av snälla och trevliga vänner och grannar i dagarna tre.

I fredags, när jag hade lördag, var vi hembjudna till några grannar på low country boil vilket är en jättekastrull där man kokar majskolvar, potatis, god korv och räkor och sedan vräker ut rubb och stubb på tidningspapper mitt på bordet, där alla tar för sig. Till detta blev det en eller annan öl, och även ett par tequila shots, för vissa herrar i familjen. Barnen lekte ute och när det blev för mörkt kollade de på film. Utom Sven, som, med sin tidiga läggningstid, fick gå och sova. Något han gjorde helt utan protester, så det var jätteskönt.

I lördags blev det svenskt påskaftonsfirande hos trevliga familjen C, den enda andra helsvenska familjen vi känner här i Charlotte, med både sill, nubbe och påsklamm. Barnen hade en liten easter egg hunt och lekte i övrigt hur bra som helst hela kvällen, så det blev gott om tid för vuxenprat i trevligt sällskap. Dessutom följde resesängen med igen, och Sven fick för andra kvällen i rad säga godnatt lagom till middagen, och det gav naturligtvis lite (mycket!) mer middagsro.

I går, söndags, var vi så bjudna hem till våra bästa grannvänner på  Easter Brunch, vilket blev den traditionella amerikanska varianten, med en stor honey baked ham, våfflor, bagles med lax, frukt och diverse annat smått och gott. Allt nedsköljt med några Mimosas, så hungriga var vi då inte när vi var färdiga. Barnen avnjöt easter egg hunt nummer etthundra trettiosju, men var precis lika glada för det ;-).

Vädret var för övrigt helt fantastiskt igen, så större delen av eftermiddagen "hängde vi ut" i vårt värdpars trädgård, där papporna övade baseball  -Först med barnen och sedan för sitt eget nöjes skull. Vi mammor hann dricka kaffe och småprata lite, samt faktiskt ge oss på ett par baseballslag vi också. Snacka om att få brännbollsflashback :-)!

Idag är det back to business igen som vanligt, och det känns rätt skönt. Det är fortfarande varmt, och framförallt är det massor av pollen. Jag som i princip aldrig känt av mina allergier sedan jag flyttade till USA (det har tack och lov varit i stort sett björkfritt där vi bott) har jordens hösnuva och kliiga ögon plösligt. Jag tror att det beror på att det blev så himla varmt så där pang bom, att allt blommar högintensivt på samma gång. Jag tror att jag ska pallra mig iväg till närmsta drugstore och inhandla lite allergimedicin, så slipper jag gå runt med helt rödsvullna, rinnande ögon varje gång jag måste utanför dörren.

6 kommentarer:

anna of sweden sa...

Ser härligt ut!
Åh, vad jag gillar inlägg som illustreras av (fina) bilder.

Taina sa...

Hej och hå vad skönt ni har haft det då med alla dessa bortbjudningar! Inte illa men så är det väl när man är omtyckt.
Här börjar det också blomma en del och små, små musöron på träden kikar försiktigt fram. Härligt. Om man slipper kliiga ögon förstås.

Kramen

Desiree sa...

Vilken mysig påskhelg ni har haft. Full rulle med både svenskt och amerikanskt påskfirande. Ja nog har det slagit om och blivit sommar med en gång. Här ska det också bli lite mer normala och svalare temperaturer på torsdag. Jag ser fram emot detta. Usch så jobbigt med pollenallergin. Min Calle lider också av detta men själv är jag lycklig som ännu inte känt av någon allergi. Nu kommer ju tallpollen igång här ordentligt men just nu tror jag det finns en mix av allt möjligt i luften med denna hetta som fått all grönska att fullkomligt explodera.

Kram

Victoria sa...

Jamen HERREGU vilka gulliga ungar du har!!! Kram!

Jenny sa...

Anna: Tack! Ja visst är det roligare att läsa inlägg med bilder, men jag glömmer ändå jämt att ta fram kameran :-(. Men nu har jag ju fått en hyfsad en i telefonen, så nu ska det väl för hoppningsvis vara slut på det. Kram!

Taina: Haha, ja sååå omtyckta vet jag inte om vi är ;-), men det föll sig bara att vi blev så bortbjudna... Tyvärr måste vi ju nu bjuda igen, så nu blir det till att laga mat igen :-). Härligt med vår är det!! Kram!!

Desiree: Nä pollen är ett elände! Jag brukar som sagt inte känna av det, men jag tror att det är extremt här i år. Det gula, tallpollen, ligger precis ÖVERALLT här, nu skulle vi behöva en rejäl regnsskur och liksom tvätta av naturen lite. Får hoppas på torsdag, då ska det tydligen bli svalare. Kram!

Victoria: Tackeli tack och kram :-)!!

Annika sa...

Vilket härligt firande!!
Lo country boil låter j-kt spännande och GOTT!!! Skulle gärna prova det.
Mums!!
Härliga bilder!!
Kram