fredag 2 april 2010

Dagvill

Uppenbarligen är det långfredag, det vet jag. Egentligen.

Men alla barnen är lediga från skolan. Spring break har precis börjat. Så lägligt, som varje år, börjar det med en "teacher workday" - studiedag- på just långfredagen, så att man kommer runt det kruxiga problemet, framför allt här i det ultrareligiösa södern, att skolan ska vara religionsfri. Långfredagen är ju en jätteröd dag, där de flesta som har kristen tro, vill vara lediga, men eftersom skolan är (till viss del skenheligt) obunden till någon specifik religion, så kan man inte ha speciellt påsklov. Istället lägger de alltså spring break runt påsk nästan varje år, och så är långfredagen studiedag. Alla glada, alla nöjda. Typ.

I alla fall. Alla barnen är hemma, och vi är dessutom barnvakter till ett grannbarn. Herr Dahlstrand är också ledig, eller jobbar hemifrån. Solen skiner och det är sommarvarma 30 grader (Det är inte speciellt typiskt för tidig april, tack och lov, mer som sen maj-juni.

Det är med andra ord en lat, härlig, hemmadag med lite vattenlek och andra uteaktiviteter. Och jag har lördag. Hela dagen har känts som lördag och jag blir lika förvirrad varje gång jag inser att det inte är det.

Det blir en snabb påskhelg med andra ord. I morgon är det ju redan påskdagen och när det väl blir söndag så är jag klar med påsken...

1 kommentar:

Desiree sa...

Glad Påsk och hoppas ni får en fortsatt skön helg med påskfirande och egghunt och allt sådant.

KRam