måndag 29 mars 2010

Giiidiiiiisss

Den minsta grisen, som förövrigt just inte klämt ur sig så värst många begripliga ord här i livet än, kom igår över en godispåse i bilens baksäte, kvarglömd av storasyster. Gud vet vad påsen innehöll mer, men när jag efter att ha burit in mat, tyckte att det var misstänkt tyst från bilen (som stod i garaget), hittade jag en o t r o l i g t nöjd gris som smaskade på en klubba.

Han hade inte bara öppnat påsen, han hade fått ur klubban ur pappret och satt och bokstavligen dregglade över sitt byte. När han fick syn på mig kastade han sig blixtsnabbt över klubban för att gömma den, eller kanske skydda den.

Sedan tittade han upp på mig och sa med lysande ögon: "Giiiidiiiiis".

Ja det var godis det. Och inte kunde den elaka mamman med att ta bort klubban heller, inte med det leendet, det gick ju inte. Så han fick ju äta upp den. Med det resultatet att vi hade en liten gris som tillbringade resten av eftermiddagen med att på ett mycket argt sätt begära mer "gidis".

Det fick han inget. Han får faktiskt vara nöjd med att ha utökat sitt vokabulär med i alla fall ett ord till. Det räcker så tillsvidare. Tyvärr måste vi också vara noga med att lägga undan allt lördagsgodis här framöver, för nu finns det ingen återvändo.

7 kommentarer:

Desiree sa...

Åh det var den sötaste lilla godisgris jag sett på länge. Kanske får han lite mer smakprov till helgen då det är påsk om han är snäll mot sin mor. :-)

majsen sa...

hoppas verkligen att paskharen far komma med lite mera godis :-)

Victoria sa...

En sån gullunge! Kram/Vic

anna of sweden sa...

Åh, så gulligt!

Malin sa...

Vilket charmtroll!!!

Annika sa...

GUD vad söt han är, Jenny!!! Vilken söt liten godisgris!! OCH undrar just hyr det känns att smaka godis ffg? Måste ju vara lite som att komma till himmelriket ;-)
Kram!!!

Marianne sa...

Hahahaha, åh, det var den lyckligaste lille kille jag har sett på år och dag! Så härligt. Och ett mycket användbart ord lärde han sig på köpet : D

Kram!