onsdag 24 februari 2010

Luktar det pengar?

Det är i mitten av andra perioden och det står... 7-2 till Kanada över Ryssland.

Samma Kanada som torskade mot amerikanarna (som med nöd och näppe vann över Schweitz) och som spelat helt oinspirerat ända tills nu. Mot samma Ryssland som, hör och häpna, aldrig släppt in fyra mål i en period i internationella sammanhang på 50 år.

Jag är säker på att ryssarna bara har en dålig dag.

Men jag kan ändå inte låta bli att undra över vad det skulle kosta att få ryssarna att lägga sig? Kanada kan ju inte riskera att åka ut i kvartsfinalen i OS på hemmaplan, det går ju bara inte. Allt går att köpa. Så jag ser hemliga möten och svartmuskiga män smyga fram i gångarna bakom omklädningsrummen. Jag ser portföljer med buntar av sedlar, eller pengar som "åker" via hemliga konton í Schweitz till hemliga konton på Grand Cayman. Jag ser hemliga tecken och ögonkast och kanske en målvakt som plötsligt fått magsknip.

Eller så har jag sett alldeles för många dåliga filmer och ser helt enkelt bara en konstigt dålig match.

3 kommentarer:

Camilla sa...

Jag tycker att din renovering blev jättebra!
Finfint helt enkelt:)
Nu funderar jag på om jag skulle göra något liknande, fast annorlunda du vet.

Ha det gott

Desiree sa...

Ja vem vet. Allt går ju att köpa för pengar. Men det skulle ju vara en stoooor skandal om det kom fram att det var så. Svårt att veta. Ha en bra dag.

Jenny sa...

Camilla: Klart du ska! Change is good! :-) Kram!

Desiree: Spekulera kan man ju alltid, men som sagt, vi får nog aldrig veta. Eller så var Ryssland helt enkelt bara lika sopiga som Sverige... Om inte vi också var mutade ;-)? Kram!