fredag 26 februari 2010

Is there a doctor in the house?

Idag har det bloggats dåligt och allting beror på att jag har fått, som grädde på moset på den förkylning jag redan har liksom, en massa onda bulor i munnen och svalget. Det är inte blåsor, det är knöliga, röda, bulor som dunkar, beter sig illa och är allmänt otrevliga.

Har man körtlar i munnen (och kom inte dragande med halsmandlarna, för de har jag opererat bort och dessutom satt de mycket längre ned)?

Annars skulle man faktiskt kunna tänka sig att jag är drabbad av någon mycket farlig, och antagligen mycket sällsynt, sjukdom. Har man lite anlag för hypokondri, vilket jag givetvis inte har, kan man faktiskt tänka både cancer eller kanske ännu hellre något syndrom; Ni vet såna där sjukdomar som drabbar en miljonen och heter typ Adolphson-Falk syndromet (=de som tycker att "mer jul" är klämkäck och dansvänlig. Mycket sällsynt.) eftersom det alltid är två stycken som upptäckte sjukdomen. Ofta är de ju inte svenska då, så det är mer Montqerryiquez-Horrastufst eller nåt sånt som inget människa kan uttala. Och varför skulle man behöva det, när det är så få som drabbas av det?

I alla fall, jag ska göra lite internetresearch och ta reda på mer om syndrom med symptom som inkluderar bölder i munnen. Böldpest kanske? Vad vet jag, någon ska väl ha det också, även om det inte är ett syndrom. Nu ska vi inte vara petiga med såna detaljer.

Skulle det, mot all förmodan givetvis, vara något så banalt och ointressant som svullna körtlar eller nåt annat förkylningsrelaterat, så är det kanske bättre i morgon (Fast eftersom det fungerar alldeles utmärkt som bantningsmedel så gör det ingenting om det varar ett par dagar till.) och då återkommer jag med förnyade krafter och skriver lite mer om hur synd det är, eller har varit, om mig.

Undrar förresten om inte åderlåtning rekommenderas mot bölder, eller böldlåtning. Jag ser visserligen inte framemot att operera mig med herr Dahlstrand i badrummet, men om det visar sig vara enda botmedlet så är jag ju tvungen.

Jag funderar i sådanafall på att livesända det över nätet -Det kan inte finnas så många tittare som gjort förrut men vad gör man inte för forskning och läkekonsten?

Nu, sängläge, varmt te och en vända av Halv åtta hos mig (Tack för tipset, Annika!). Ett utmärkt botemendel mot syndrom har jag hört!

1 kommentar:

Desiree sa...

Aj då hoppas att det snart känns bättre. Låter smärtsamt med de där bölderna eller uppsvullna körtlarna i munnen. Hoppas du fortfarande kan äta och njuta av god mat. Annars kan man alltid mumsa i sig lite god glass det borde väl linda med lite kyla ;-)
Jag antar att du inte ska kolla på Health Channel om du är mycket för hypokondri. Jag är själv relativt hypokondrisk av mig men jag gillar att kolla på program som Mystery Diagnosis som verkligen tar upp skumma och ovanliga fall av sjukdommar och syndrom. Krya på dig.

KRam