fredag 12 februari 2010

Heja Sverige, med i bild!


Tänk, den här gången fick vi faktiskt se Sverige tåga in på Olympiastadion i Vancouver på vår TV!

Tycker annars att amerikansk tv alltid lyckas ha reklamavbrott lagom till Sverige ska gå in. Där ser man slutet på Spanien.... och sedan ser man McDonald´s, tvättmedelsreklan, Honda-bilar, trehundra sextio pushar för andra program som ska komma, en Toyota-reklam, uppkommande nyheter... och så Ukraina.

Alltid lika kul.

Men idag var de faktiskt med, hurra hurra och kommentatorerna poängterade att allt Sverige vill, är att vinna hockey-guld. Andra medaljer är bra, men man vill verkligen verkligen vinna OS guld i hockey.

Tyvärr är OS-hockeyn så jämn och svår, fortsatte kommentatorn. Det finns många bra lag man måste slå; USA naturligtvis, och Ryssarna... Tjeckerna... Svenskarna... nåt annat land och så Svenskarna.

Han glömde visst Kanada, men det kanske inte gör så mycket.

Och det är klart att det måste bli ett extra svårvunnet OS-guld för Sverige om vi inte bara måste vinna över andra länder, utan även över oss själva. Dubbelt upp till och med...

Jaja. I övrigt har det varit en riktigt fin invigningscermoni. Det gjorde de bra, Kanuckerna!

3 kommentarer:

Desiree sa...

Ja det var kul att man faktiskt fick se Sverige tåga in. Vi satt också och kollade på invigningen. Då känner man hur hjärtat klappar lite extra när man ser sitt eget land. Vi får hålla tummarna för att det blir just vi som kniper OS guld i hocky :-)

Jenny sa...

Desiree: Ja visst blir man extra patriotisk och det hjälps ju inte att jag faktiskt är amerikansk medborgare också, jag hejar bara på Sverige ändå :-)! Hoppas de kommer att visa några hockey matcher här också, vi håller tummarna! Kram!

Carro's Blogg sa...

Hej Jenny! Tack för att du lämnade kommentar på min blogg. Visst är det nog så att det är enklare att återanpassa sig till att leva svenskt igen när vi bara varit borta tre år.

Här i Sverige gick invigningen på TV klockan tre på morgonen, så vi fick kolla in reprisen på lördagen istället. Det måste vara kul att få höra andra länders kommentarer om Sverige. Här i Sverige går det största hoppen om guld till skidor och skidskytte.