söndag 6 september 2009

End-of-summer-party


Det är ju långhelg här den här helgen, eftersom måndag är Labor Day (Motsvarigheten till vårt 1:a maj, minus någon form av socialism och demonstrationer givetvis ;-)), så ikväll var ytterligare ett "låt oss fira att sommmaren är slut"-block party. Jordens härligaste väder, ingen fukt och lagom varmt, när alla grannarna samlades i vår närmsta cul-de-sac (vändplan skulle det väl heta på svenska, eller?).Som vanligt var det barn, mat och dryck i massor och överflöd. I mitten av bilden syns den på nästan alla knytkalas obligatoriska mac-n-cheesen, som någon släpar med. Den här var med bacon och var faktiskt riktigt god, för att vara vad det var.

Herr Dahlstrand och jag hade slängt ihop fläskkarré-bitar marinerad i svensk hederlig Santa Marias grillsås med chilismak, vattenmelons-klyftor och vitlöksbröd med mozzarellaost. Köttet blev helt klart kvällens hit - Jag tror jag hade fem personer frågandes efter det "hemliga" marineringsreceptet". Haha, jag skulle ha skakat hemlighetsfullt på huvudet och mumlat något om "en nypa ditt och en nypa datt men tyvärr kan jag inte avslöja mer... Gammalt familjerecept, ni vet".

Barnen höll ut tills det var så mörkt att de knappt såg att cykla och myggen anföll dem i massor, men till och med då fick vi smått släpa dem hem. Herr Dahlstrand fick njuta (om man nu kan säga det) av både cigarr och ett par öl, och själv mixade bästa grannen och jag Absolut Hallon och Sprite från hennes kylväska. Med andra ord gick det ingen större nöd på någon av oss...

Inga kommentarer: