måndag 14 september 2009

Babysitter

Vad jag har svårt ibland med det faktum att jag är vuxen, har barn och därmed barnvakt. Det är ju jag som är 16 och sitter barnvakt. Inte är det väl jag som är uppdragsgivaren, den där gamla, vuxna människan som gör... ja, inte vet jag, v u x n a saker, som att gå ut på middag eller nåt?

Nåja. Ålder har ingen betydelse. Om man inte råkar vara en gammal ost.

7 kommentarer:

SweFloKeto sa...

Jag har aldrig haft barnvakt förutom farmor, men jag vet vad du menar. Ibland känner jag mi helt klart som om jag är 17, har liksom inte hunnit med i skallen ännu, och att jag skulel vara 35 låter ju otroligt gammalt! :-)

Molly sa...

Hej! Jag passar på att ställa en fråga om USA, om det är ok. Vi ska ju åka till Florida på höstlovet och nu har jag upptäckt i almanackan att Halloween infaller då, 31/10, eller hur? Är det så att det är en helgdag då allt är stängt eller hur brukar det vara? Jag tänker både på affärer och attraktioner typ nöjesfält osv. Är det i så fall bara på lördagen eller är det fler dagar som påverkas? Det ska bli kul att se hur Halloweenfirandet går till på riktigt i alla fall!

Annika sa...

HAHA, ja...jag känner igen det där så väl!
Det kändes märkligt att lämna karolina med barnvakter förr. JAG stod uppklädd och skulle gå ut, och barnvakten satt i jeans opå golvet och ritade med K...
NU är det karolina som är barnvakt åt grannbarn istället...
Fniss..

anna of sweden sa...

Haha. det där förvånas jag också över hela tiden. :)

Sofia sa...

Hihi, håller med dig. Tänk dig då när din äldsta blir 20 år! Va, det kan inte vara min unge... för då borde jag ju vara... och det är jag ju inte. Jag är ju också 20!!!

Jenny sa...

Sweflo: Nej men visst är det så! Helt galet att man ska vara så gammal :-). Kram!

Molly: Vad roligt att ni ska ut och resa! Halloween är ingen "riktig" helgdag, dvs det är inte en röd dag. Affärer etc är öppna precis som vanligt (Allhelgona firas ju inte heller här.) Nöjesfält brukar tom ha speciella "halloweentema"-dagar typ, där de kan hitta på allt möjligt. Vet inte alls om det är så dit ni ska, men kolla! Trevlig resa! Kram!

Annika: Oooh, den dagen Mathilda sitter barnvakt kommer att bli konstig... Hur gammal kommer jag att känna mig då!??? Kram!!

Anna of Sweden: Jag med! Inte bara med barnvaktandet! Kram!

Sofia: Jo men det är ju just det! Och det värsta är ju att titta på gamla klasskamraters foton på tx FB och tänka "Gud vad gamla de ser ut" - Och så inse att vi gick i samma klass :-D. Hu! Kram!!

Molly sa...

Tack för svaret! Det låter bra med halloweentema och sånt! Nu ska jag bara oroa mig för den långa flygresan, två byten, Amsterdam och Atlanta och hemska 10 timmar över Atlanten. Hoppas att bränslet räcker, det vore ju inte bra om det tog slut mitt över havet... Fast jobbigast känns att sitta stilla så länge. Har du erfarenhet av att flyga med Delta? Vad tycker du i så fall?