torsdag 12 mars 2009

Skillnaden mellan män och kvinnor3-åriga pojkar bryr sig tydligen om skillnaden mellan en asfaltutläggare och en vägvält. Vem visste att det ens fanns en skillnad, undrar 3-åringens mamma?

Hon anser att "Lilla fordonsboken" är ungefär att jämnställa med att läsa periodiska systemet, på en kulighetsskala och försöker desperat gömma sig/krypa in i tvättmaskinen/låssas sova när den boken kommer fram.

3-åringens pappa å sin sida, får syn på boken och utropar glatt och entusiastiskt "Men titta här, vilken kul bok! Kom 3-åringen, så läser vi!"

Jag kommer aldrig att förstå mig på den manliga hjärnan.

4 kommentarer:

thebromanders sa...

Det är så intressant det där med olikheter mellan könen. Även om vi försöker idag att ta död på det så mycket vi kan. ALLA ska vara lika!! Men det är ju för intressant då att en liten kille alldeles av sig själv kan vara så otroligt intresserad av bilar. Utan att någon förälder propsat på barnet det... låt dem vara det de är...

Tanja sa...

Jag visste inte vad en vägvält var innan vi införskaffade denna bok, som för övrigt är i tre delar efter mycket läsande av tre grabbar :)

eastcoastmom sa...

Sonen har alltid gillat att läsa faktaböcker av olika slag. Dottern inte det minsta.

Såååå glad att han i varje fall kan läsa själv nu.

Jenny sa...

Mz.Olsson: Men visst är det intressant! Jag håller inte alls överhuvudtaget med om att alla könsskillnader bara är resultat av miljö och att vi behandlar pojkar och flickor olika. No way! Sonen har på alldeles egen hand upptäckt både dessa förfärliga maskiner och fordon ;-), men även att man kan använda lego etc att skjuta med... Dottern, som lekt med samma leksaker, har aldrig ens varit i närheten av att förvandla en kloss till ett vapen. Kram!

Tanja: I tre delar!? Men så bra, då går den ju inte att läsa så bra längre, eller ;-)? Alltid nåt! Nåja, huvudsaken är ju att Elias gillar den, och än så länge tycker han om att "bara" titta på bilder också, så det är ok. Till Sven funderar jag på en mycket pedagogisk "Barbie genom tiderna" eller nåt ;-). Kram!!

Eastcostmom: Det är väldigt mysko det där, med barns olika intressen. Och du har ju rätt, det finns en ljusning - att de läser själva :-)! Elias får helt enkelt lära sig läsa väldigt tidigt :-D! Kram!