torsdag 12 mars 2009

Simsalabim eller konsten att läsa en instruktionsbok

Läste hos Mz.Olsson om hur hon klurat ut att ställa om sin ugn från Fahrenheit till Celsius grader och tänkte att det var det slugaste jag hört på länge (även om jag faktiskt vant mig ganska bra vid Fahrenheit vid det här laget och inte har några problem med gradantal just, så känns det fortfarande aldrig riktigt rätt.).

Fram åkte installationsboken (sorgligt oläst får jag väl erkänna, men jag visste i alla fall var den låg. Alltid något.)
och Simsalabim-så-lätt-som-att-trycka-på-en-knapp! Så har jag också lärt mig att byta mellan svenska och amerikanska grader om och när jag vill!

Aldrig, aldrig, aldrig ska jag gå med på att det inte är lärorikt att läsa bloggar, så det så!

5 kommentarer:

thebromanders sa...

Precis min mening! Så mycket kunskaper här finns att insupa!! Och jag kände precis som du, inga problem med fahrenheit. Jag tror att jag antagligen kommer att ändra fram o tillbaka beroende på om det är ett amerikanskt eller svenskt recept jag lagar. Det känns bara mer "rätt" antar jag...

Anonym sa...

VA! Det här var en nyhet för mig minnsan! Inte visste jag att man kunde ställa om ugnen. Det måste genast prövas..om jag nu kan hitta instruktionsboken.Fast det kanske finns en PDF fil på Samsungs hemsida?
Fast det blir nog en himla massa blippande fram och tillbaka beroende på vad man ska baka. fast det är väl kanske lättare att trycka på en knapp än att springa till datorn och Googla fram Fahrenheit VS Celsius!!

Anonym sa...

JÄKLAR vad det blev en massa "fast" i min kommentar. fast si och fast så.
Inte lätt att försöka slötitta på Religulous, surfa bland bloggar, skriva kommentarer och dricka ett glas vin på en och samma gång!

anna of sweden sa...

Är det sant! Måste komma ihåg att kolla i vår installationsbok också! För jag har verkligen inte lärt mig Farenheit ännu. Måste omvandla på datorn varje gång jag ska sätta på ugnen.

Jenny sa...

Mz.Olsson: Precis så känner jag också, att det kan vara jätte smart vid svensk bakning eller liknande, men annars är jag rätt inkörd på F, så det funkar bra. Flyttar vi någonsin hem till Sverige igen skulle jag nog få problem, ha ha. Kram!

Mrs.McGlaun: Fast du multitaskar och det är inte fy skam :-)! Kolla instruktionsboken, det är säkert inte alls ovanligt eftersom produkter säljs även i Kanada och Mexiko och de är vettiga nog där att använda C. Kram!

Anna of Sweden: Superpraktiskt, skulle jag vilja säga! Som sagt, tänk vad man lär sig av att läsa bloggar :-)! Lycka till! Kram!