lördag 28 mars 2009

Önskelista

Vi får sverigebesök snart och önskelistan från Sverige är givetvis lång. Men nu börjar jag fundera över vad jag missat att längta efter - Annat än skvallertidningar, påskgodis och välling (den längtar då i och för sig lillgrisen mest efter, snarare än jag) då.

Vad saknar ni andra utvandrare från Sverige? Vad har jag glömt!?

7 kommentarer:

Taina sa...

Gevalia, Djungelvrål, fonder (kyckling, ox osv), Lumenes produkter (de lade ner det här), de senaste pocketböckerna, påskfjädrar, påskägg i papp. Det finns säkert massor jag glömt. En del får man ju på IKEA...
Vi har också Sverigebesök snart och jag ska också göra en lista ;)
Kram

thebromanders sa...

Sån där blir jag också.... när nån ska komma från Sverige blir det plötsligt stopp o jag kommer inte på nånting... godiset har du ju redan med, det är viktigast!!

Annica R sa...

Ost, svensk ost är det vi saknar mest! Då är vi iof en ostälskande familj.:o) Å så lite svenskt bröd. Å godis förstås!!!

SuburbiaLiving sa...

KNORRS kycklingkrydda, maizena redning till brun och vit sås (mycket bättre än den amerikanska motsvarigheten enligt mig) Kockens vitlökskrydda som är underbar på rostade grönsaker i ugnen, OLWs tripple pepper dipmix,
Soja (soy sauce) från Sverige..mycket mer smakrik och tjockare sås än den i USA. Odense nougatsås till glass..YUM!
Bamsetidning till barnen (för att Bamse är SÅ snäll)

Jag kan säkert komma på en lista som är hur lång som helst.HA!

Jenny sa...

Taina: Hmm, Gevalia ja.. Fast jag är ok med min Starbucks, jag får koffeindarr när jag dricker svenskt kaffe nu för tiden. SÅ amerikaniserad är jag, ha ha. Djungelvrål - Nej, jag gillar inte lakrits speciellt, MEN påskägg, påskfjädrar, fonder och böcker - TACK!! Kram!

Mz.Olsson: Japp, godiset är viktigast :-)! Kram!

AnnikaR.: Ost, absolut! Det är alltid ett måste. Även om det finns ost på IKEA så är det ju sååå dyrt. Och tunnbröd beställer vi till barnen förstås, det är deras favoritbröd. Kram!

Mrs.McGlaun: Ah! Vilka tips! Vitlökskryddan låter ju smarrig, det måste jag pröva. Men är det verkligen sån skillnad på sojasåserna!? Det visst jag inte! Kram!

anna of sweden sa...

Smågodis, Lingongrova, Zoegas Skånerost och Ögonkakao! ;)

Annika sa...

Salladskrydda, italiensk o fransk. böcker, tidningar, dvd filmer...
Fast numera känns det nästan som om allt på ngt sätt går att få tag på här...Eller att det är lättbeställt över nätet. JAJA, inget är iallafall som en besökande svenskt när han/ hon packar upp sina varor...
Kram!!