måndag 19 januari 2009

Let it snow, let it snow, let it snow

I går när jag tittade på vädret var det inte ett pip om någon snö. I morse när vi vaknade ylade alla stationerna om "Worst winter storm in five years coming"!

Nu ska man kanske inte ta just det som värsta vintervädret, eftersom den snö som förväntas falla (eventuellt kanske, om vi har tur) i denna "winterstorm" är mellan 5 och 10 centimeter under ca 12 timmar, och det kanske inte direkt är nånting att bli hysterisk för - om man bor i normala snötrakter.
Men nu gör vi ju inte det, vi bor i södern och visserligen så får Charlotte i genomsnitt nånstans runt 13 cm snö om året, (Men den statistiken är inte direkt genomsnittlig per år, verkar det som, istället så verkar de få en sjudundrande snöstorm nångång vart annat, tredje, år som då slås ut på nån sorts snitt. Förra året, vårt första här, snöade det väl ungefär 3 milimeter. På hela vintern.) men i princip börjar alla bete sig som om det skulle komma snö i västindien; TV-stationerna försöker klå varandra i "extreme snow warnings" och "följ snön på radarn-uppdateringar" och när jag var i affären i dag så var det hysteriskt mycket folk -och mjölk-, ägg-, toapappers- och vattenhyllorna hade stora gapande hål. Här bunkrades det som om om vi ska vara insnöade i tre veckor. Minst. Dessutom, slutar jag aldrig att förundras över vad folk har tänkt sig att äta under dess tre potentiella veckor (för det var likadant när det vankades snö i Washington, DC och likadant när det vankades orkaner i Houston): Uppenbarligen massiva omeletter, nedsköljda med stora kvantiteter vatten på flaska? Denna underliga diet måste ju tydligen (och åtminstone i mina ögon helt självklart) åtföljas av akut diarré och andra magåtkommor, för vad ska man annars med så mycket muggpapper till? Stackars små insnöade söderbor...

Barnen är överlyckliga och räknar nog kallt med att ha "snowday", dvs ledigt, från skolan i morgon (eftersom ingen faktiskt varken kan eller bör köra bil när de aldrig kör i vinterväglag eller har hört talas om dubbdäck, så stänger skolorna så fort det vankas snö). Och det är bara att hålla med, det vore jättemysigt med lite snö en dag!

Så Halleluhja, här håller vi alla tummar och tår!

1 kommentar:

Marianne sa...

Folk kanske blir förkylda av all snö så att de behöver mycket papper att snyta sig i? Tänk du, om det är så hos er, tänk om det hade snöat här. Här fattar folk inte ens riktigt vad snö är utan tror det är hagel och att det därmed har "snöat" en gång i Egypten. Det har det inte, det har haglat en gång : D