onsdag 14 januari 2009

I'm on to something

Våra barn är, som bekant, minst sagt matpetiga. Det är m y c k e t svårt att få i dem nyttiga saker, alldeles oavsett om det är frukt eller grönsaker. Framför allt är det väl prinsessan, men lillebror hakar ju gärna på, även om han faktiskt tycker mycket om frukt egentligen och inte heller är så himla kinkig med grönsaker, om han äter själv.

I dag kom jag på att ta fram de minstaste små kakformarna och ta ut gubbar, björnar och hjärtan ur gurka och äpple och barnen åt som om de aldrig gjort annat! Jag kunde knappt tro min smala lycka över detta intresse, och vi kom snabbt på andra frukter och grönsaker (även om prinsessan nogsamt påpekade att morot, det tyckte hon inte om alldeles oavsett i vilken form den presenterades.) som man skulle kunna göra roliga former med.Kan det vara så enkelt att vi bara behöver leka lite mer med vår mat?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Smart! Jag försökte lura i min lillasyster stekt ägg med hjälp av grön hushållsfärg och pepparkaksform för länge sedan. Hon kom dock på mig och vägrade äta. ;-)

Annika sa...

Vad smart!
K har alltid varit enormt petig med maten. Speciellt med kött. Grönsaker har hon alltid gillat, men grejjen är den att hon äter så lite...
Svårt.
KUL att ditt lilla knep verkar funka.
Har ni kallt nere i NC? Här är det bitigt, men skööönt!!
Kram!!

Emmama sa...

Det var extremt snart tänkt, det ska jag testa här hemma också! Kul att ha hittat hit!

Emma i Skottland ;)

Jenny sa...

Helena: Det finns en mycket känd barnbok här som heter "Green Eggs and Ham", kanske något som vi borde prova också ;-)? Kram!

Annika: Kött går helt bort här också, förutom bara korv och chicken nuggets... Suck. Elias påpekar ofta att han tycker om hamburgare, men utan kött. Dubbelsuck :-). Kram!

Emmama: Välkommen hit! Jag har inte hunnit pröva detta på andra grönsaker, men jag håller tummarna :-). Nu ska jag "kika över" till dig! Kram!

Anonym sa...

Det är smart med lite "lur". :)
Och kolla in det här för lite inspiration: http://www.flickr.com/photos/lunchinabox/

Marianne sa...

Det där var smart! Ska tänka på dig om jag ramlar över andra bra knep.

Hur länge sedan var jag här förresten? Jag har ju fått bläddra flera sidor ... Fast jag har inte surfat alls under några dagar.